“PAZITE SE, UŠLI SU INŽENJERI” : Ovako se Beograđani bore protiv LOPOVA u GRADSKOM PREVOZU!

gužva
pixabay.com

Jedna od glavnih opasnosti za sve koji se voze gradskim prevozom jesu džeparoši koji su usavršili veštinu svojih nedela da ih i vozači u svakodnevnom razgovoru nazivaju "inžinjeri" .

 

Veliki broj Beograđana je bar jednom u svom životu doživeo da u svom gradu bude opljačkan, najčešće u gradskom prevozu. Novčanici su se odavno istanjili pa mnogima i nije žao para, ali su muke zbog nestalih dokumenata i kreditinih kartica tolike da zaplače i najtvrđe srce.

Procedura prijave nestanka, a zatim odjave i podnošenje zahteva za izdavanje novih skupo košta ojađenog a da ne govorimo koliko vremena i nerava se potroši za jedan ovakav poduhvat.

Ljudi koji su se izveštili u ovim delikatnim operacijama svakodnevno kradu u gradskom prevozu, a profil prosečnog džeparoša postao je jasno prepoznatljiv i vozačima. Večernje novosti donose priču jedne korisnice Fejsbuka koja je svojom objavom ukazala neizmernu zahvalnost vozaču na liniji 31. Kada je uočio “poznata lica” , vozač se preko razglasa obratio putnicima, a sadržinu objave prenosimo u celosti:

– Poštovani putnici, druga vrata, pazite svoje novčanike i tašne, ušli su ‘inžinjeri’. Prvo zbunjeni tajac, a zatim gromoglasan aplauz! Hvala, majstore! Molim Vas, podelite post, jer smatram da ovakve ljude treba poštovati! Ovaj vozač u svakom smislu brine o bezbednosti svojih putnika! – napisala je Aleksandra Logo.