OTKRIVAMO! Evo zašto se na beogradskom Zelenom vencu nalazi SAMO PUTOKAZ ZA SKOPLJE (FOTO)

Putokaz za Skoplje na Zelenom vencu
Google Streetview Printscreen

Neobični putokaz na Zelenom vencu godinama "muči" sve Beograđane. Rešili smo da vam otklonimo sve nedoumice!

 

Godinama Beograđani i posetioci prestonice postavljaju jedno isto pitanje koje je nekoliko puta došlo i na adresu naše redakcije.

Šta će na uglu Brankove i Ulice carice Milice putokaz za Skoplje? Zašto baš Skoplje? Zašto baš tu?

Rešili smo da vam otklonimo nedoumice i zamolili smo nadležne iz javnog komunalnog preduzeća “Beograd put” da nam pomognu. Odgovor koji smo dobili veoma je logičan i, nažalost, mnogo toga govori o nama.

U vreme nekadašnje SFR Jugoslavije, Beograd je bio centar regiona i glavni grad države. Na uglu Brankove i Ulice carice Milice postojali su putokazi ka svim glavnim gradovima bivših republika. Među njima i putokaz za Skoplje –kaže za Dnevno.rs Biljana Đajić Stojković, stručni saradnik za informisanje preduzeća “Beograd put”.  

Međutim, ovo su davno prošla vremena. Ostalih putokaza više nema, a Skoplje je ostalo usamljeno jer smo – vandali.

– Vremenom su vandali razbijali i uništili sve putokaze koje su mogli da dohvate, a pošto je znak za Skoplje bio najviše postavljen, nisu mogli tako lako da ga dohvate, pa su odustali – ističe Biljana Đajić Stojković.

I tako je od svih gradova za koje su putokazi mogli da se nađu u današnjem Beogradu ostalo samo Skoplje… i tako godinama.

– Kolege iz Službe za saobraćajnu signalizaciju JKP “Beograd put” predlagale su nadležnim gradskim institucijama obnavljanje i ostalih putokaza, ali nalog za izvođenje radova nismo dobili – zaključuje naša sagovornica.