STANARI STEPE ISPRED VLADE: Nećemo pumpu, HOĆEMO VRTIĆ (FOTO + VIDEO)

stepa
instagram@mecavestica

Građevinska direkcija Srbije je spremna da odustane od izgradnje benzinske pumpe u naselju Stepa Stepanović, uz saglasnost Vlade Srbije.

Jutros je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović na kome im je saopštena odluka. Predstavnici stanara su se saglasili da više ne postoje razlozi za protest.

I pored toga stanari tog naselja danas su protestovali ispred zgrade vlade, jer tvrde da u naselju nije sagrađeno sve što je najavljeno. Oni traze da im se izgrade još jedna škola, jedan vrtić, Dom zdravlja, tržni centar i pijaca.

Stanari objašnjavaju da su to i platili kada su kupovali stanove, ali da ti objekti nikada nisu sagrađeni.

Okupljeni su nosili transparente “Imam pravo na čist vazduh”, “Neću pumpu hoću vrtić”, “Nismo odustali i nećemo”, “Jeste li i vi prevareni?”.

Stanari Stepe najavili su juče da će u subotu prostestovati ispred zgrade Vlade Srbije zbog namere da su centru tog naselja izgradi benzinska pumpa NIS-a sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem gasa.

Predstavnici stanara tvrde da ti objekti nisu bili predviđeni prvobitnim projekom naselja na osnovu koga je Građevinska direkcija prodavala stanove, već su nametnuti naknadnom izmenom projekta koje je nakon brojnih protesta stanara ukinulo Ministarstvo gradjevine 2013. godine.

Više stotina stanara tog voždovačkog naselja protestovalo je i prošle nedelje kada su najavili da će radikalizovati proteste, ukoliko njihovi problemi, među kojima su i oni koji se tiču higijene u naselju, ali i bezbednosti u oblasti saobraćaja, ne naiđu na razumevanje nadležnih.