OSVANUO JE JOŠ JEDAN PREDIVAN PREDLOG: Ako idete danas na PROTESTE, OBAVEZNO ponesite ovo BLAGO!

Protesti protiv diktature 2017
Facebook

Kreativnih predloga demonstranata je sve više!

 

Sve je počelo pre sedamnaest dana kada su širom Srbije u brojnim gradovima otpočeti protesti “Protiv diktature”. Nizali su se duhoviti transparenti, skandiranja i razne “akcije” kojima demonstranti privlače pažnju javnosti.

Tako su se, na primer, Beograđani organizovali da tokom protestne šetnje zastanu ispred zgrade RTS-a i pevaju pesmu iz špice čuvene jugoslovenske serije. Više o tome pogledajte OVDE.

Na jednoj od grupa na Fejsbuku, posvećenim protestima, osvanuo je još jedan fantastičan predlog.

Naime, jedan od demonstranata smatra da protesti moraju da se bore i protiv opšte nekulture. Zato apeluje na sve one koji će danas poći u šetnju da ponesu – KNJIGE! I to ne bilo koje, već one koje su pravo blago srpske književnosti.

Bila bi fora da za jedan protest svako od nas ponese knjigu nekog omiljenog klasičnog srpskog pisca ili pesnika i da time pokažemo da smo za to da vratimo kulturu čitanja i pisanja ovome narodu i da bacimo maramicu u lice novokomponovanim piscima i spisateljcama. Drugi dan, recimo da se naprave parole sa replikama iz kultnih domaćih filmova zbog Avala Filma…

U sredu ko hoće neka donese knjigu nekog našeg poznatog pisca i pesnika. Domanović, Crnjanski, Pavić, Andrić, Njegoš, Jakšići, Šantić, Pandurović…. Fora je da se prvi redovi popune kako treba sa knjigama. To bi bila odlična slika i s tim bi nekim medijima zapušili usta – reči su ovog demonstranta.

Koju knjigu vi planirate da ponesete, ako danas budete išli na protest?