JUBILARNI 30. MARATON: Beograd je danas centar svetske atletike! (VIDEO)

maraton
dnevno.rs/kolaž

Jubilarni 30. beogradski maraton danas će doslovno zatvoriti Beograd, pre svega centar grada i Novi Beograd!

 

Izlaz iz Terazijskog tunela desno u Dečanska već je zatvoren. Biće zatvoren veliki broj saobraćajnica, pre svega od 9 do 16, a Terazije će biti zatvorene za saobraćaj od ranih jutarnjih sati pa sve večeras do 19 časova. Ukoliko želite da saznate koje su sve ulice zatvorene kliknite OVDE!

 

Takođe, tokom održavanja 30. Beogradskog maratona od 9 do 16 časova, važiće posebna organizacija saobraćaja na linijama JGP-a. Ukoliko koristite javni gradski saobraćaj kliknite OVDE!

Najavljujući ovogodišnji maraton, legende svetske atletike Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer su poručili da je glavni grad Srbije atletski centar sveta!

Imamo preko 250 akreditovanih novinara, više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta, a ove godine prvi put i grupu takmičara iz Kine – istakao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić na konferencije za medije u Skupštini grada i najavio održavanje prvog polumaratona u Beogradu 22. oktobra.

ŽELITE DA PRATITE MARATON UŽIVO? Kliknite OVDE!

Legendarni Bob Bimon, koji je bio prvi promoter maratona 1990. godine istakao je da se oseća blagosloveno što je ponovo u Beogradu.

Sjajna je stvar za sport što je ovoliko legendi na jednom mestu. U odnosu na pre 27 godina, grad je veoma porastao, ali su ljudi ostali isti, srdačni i topli – rekao je Bimon.

Konferenciji za medije prisustvovali su i asovi “kraljice sportova” kao što su Nenad Stekić, Ivana Sspanović, Olivera Jevtić, Darko Zzivanović, Kenijci Gabrijel Sselin Selim, Stiven Katam….

Maraton pocinje u 10 časova startom ispred crkve Svetog Marka.