Demonstranti protestuju već tri nedelje, juče su podržali prosvetare, a GOVOR JEDNOG STUDENTA danas SVI DELE (VIDEO)

Protesti
Printscreen

Ovo je govor od kojeg se mnogima plače. Poslušajte ga.

 

Protesti “Protiv diktature” održavaju se u gradovima širom Srbije već tri sedmice. Svakodnevno, neumorno, građani izlaze na ulice i šetaju i skandiraju pokušavajući da se izbore za poboljšanje života – a, kako kažu, jedini cilj im je da “vrate Srbiju na pravi put”.

Juče su demonstranti podržali i prosvetne radnike. Pošto su prethodno Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, Forum beogradskih osnovnih škola i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije podržali proteste “Protiv diktature”, demonstranti su uzvratili podršku i šetali kako bi ukazali na probleme u srpskom školstvu.

Nakon protestne šetnje, jedan student latio se mikrofona, a govor koji je održao okupljenima zapalio je Internet.

Gospoda se zgražavaju se nad time kako omladina napušta Srbiju. Napuštamo Srbiju koju su oni upropastili! A kada krenu da kritikuju nas, pijanu i drogiranu omladinu, ili naše divne profesore, uglavnom kažu da nas obrazovni sistem ne sprema za život. Pa, poštovana gospodo, za ovakav život nit’ šta može da nas spremi, nit’ bi trebalo da nas sprema. Mi ODBIJAMO da živimo takav život, a dokaz za to je reka mladih koja odlazi iz Srbije. Dokaz za to je more zaposlenih u prosveti koji jedva sklapaju kraj sa krajem, dokaz za to je okean siromašnih, obespravljenih, bednih ljudi u Srbiji. I dokaz za to je Dragan Mladenović, radnik Goše iz Smederevske Palanke, koji je takav život sebi prekinuo – samo su neke od reči koje je izgovorio ovaj mladić.

Poslušajte i sami šta je sve rekao.