ŠOKANTNO PRIZNANJE: Oduvek je želela da ima sestru bliznakinju, a onda joj je majka OTKRILA JEDNU UŽASNU STVAR!

Minami
facebook.com

Japanska novinarka Minami Funakoši je od malih nogu bila opsednuta blizancima. Želela je sestru bliznakinju, što je stalno tražila od svojih roditelja, gotovo za svaki rođendan, sve do 12. godine. Međutim, kada je konačno saznala šta se dogodilo, još dok je bila u maminom stomaku, shvatila je zbog čega je, na neki način, oduvek bila povezana sa blizancima...

 

U tekstu koji je napisala za OZY, prisetila se kako je za svoj dvanaesti rođendan ugasila svećice na torti i poželela želju.

“Želim bliznakinju!”, viknula je tada. Njena majka se samo nasmejala, a onda joj otkrila nešto što je Minami pričino uznemirilo.

“Ti si zapravo imala bliznakinju, dok si bila u mom stomaku”, rekla je majka, a Minami se ceo svet okrenuo kad je dodala: “Jednostavno si je pojela!” 

Opisala je kako je, kasnije, godinama znala da, neprestano, razmišlja o tome da je ubila svoju sestru. Čak je i sanjala kako se u maminom stomaku približava sestri i guta je! Delovalo je kao da se njen životni san – ispunio, ali u nekom izopačenom obliku.

Godinama je želela da pita majku zašto se smejala kad joj je to saopštila, ali je osećala strah od toga da će je majčin odgovor osuditi kao ubicu!

Tek, kad je bila na fakultetu, 11.000 kilometara udaljena od rodnog Japana, Minami se ohrabrila i na internetu potražiti “iščezli blizanac” kako bi saznala što se tačno dogodilo.

Otkrila je da se, zapravo, radi o tome da jedan od fetusa prestane da se razvija zbog određene anomalije u hromozomima ili slabe pričvršćenosti za posteljicu, a preostali fetus jednostavno apsorbira prvoga.

“Zatvorila sam oči i odahnula. Moja bliznakinja je umrla zbog biološki loše sreće”, shvatila je tad.

Sledećeg dana je napokon skupila snagu da pita roditelje šta se dogodilo. Majka joj je objasnila da je, u osmom mesecu trudnoće, na ultrazvuku videla dva fetusa, ali je samo jednom kucalo srce.

“Bila bih presrećna sa dve slatke devojčice. Ali, pomislila sam kako će se možda roditi čudesna devojčica sa snagom dve osobe”, rekla joj je majka.