NIKAKO NE MOŽE DA SE ZAPOSLI: Bio je u zatvoru i ima “debeo” dosije, ali kaže da POSLODAVCE ODBIJA NEŠTO POTPUNO DRUGO (FOTO)

Mark Krop
Printscreen

Čovek sa tetovažom preko donje polovine lica nije u stanju da nađe posao.

Mark Krop veruje njegova tetovaža odbija poslodavce i ne dozvoljava mu da se zaposli. Markova tetovaža sadrži natpis “DEVAST8”. Uradio ju je dok je bio pijan u zatvoru na Novom Zelanzd.

 

Boja je bila napravljena od jabuke, šećera i hleba, piše britanski Metro. 

Pre nego što sam znao bila je na mom licu. Dva puta sam otekao kao tikva –  seća se Mark.

U zatvoru je završio u svojoj 17. godini. Ta vremena su davno prošla i Mark je danas uzoran građanin. Sreću mu kvari činjenica da nikako ne uspeva da nađe posao. Neobično je to što Mark ne smatra da je kriminalni dosije ono što odbija poslodavce.

Ovo je napisao na sajtu za one koji traže posao:

Hej,imam želju da radim, ali imam jednu stvar koja me zaustavlja, a to je moja tetovaža. Nemam CV. Radio sam u distribuciji blokova i na otpadu metala. Imam 19 godina i imam malo iskustva u crtanju i dekorisanju – požalio se.

Mark je uhapšen  2015. godine jer je potegao nož na turistu. Stavljen je u istu ćeliju sa svojim bratom, koji ga je ohrabrivao da uradi tetovažu kako bi izgledao opasnije pred ostalim zatvorenicima. 

Često čujem druge ljude kako mi se smeju, a jedan poslodavac mi je rekao da me ne bi gledao ni sekund – ispričao je mladić.

I pored zatvorskog iskustva Mark kaže da se ne oseća kao kriminalac. Želi da radi i nada se da će se pojaviti poslodavac koji će ga saslušati pre nego što ga proceni samo na osnovu izgleda.