JEZIVO: Prodala je ćerkicu za 6.000 funti, a onda novac potrošila na OVO

tužno dete
pixabay.com

Jedna majka u Kini je prodala svoje dete trgovcima ljudima, a odmah potom otišla u tržni centar gde je pazarila mnoštvo kozmetičkih proizvoda.

 

Mlada majka Yu iz Kine prodala je svoju devetnaestomesečnu ćerku za 50.000 juana (oko 6.000 funti) pre nego što je otišla u tržni centar u kome je kupovala kozmetiku. Kineski mediji Yu opisiju kao mladu majku, koja je uhapšena zajedno sa dvojicom kupaca pod sumnjom da je prodala i trgovala detetom.

Yu je u početku tvrdila da je njena ćerka nestala na železničkoj stanici, a prijavila je navodni slučaj nestanaka policiji 20 sati kasnije.

Na osnovu istrage, policija je pronašla da je Yu dobila 50.000 yuana (oko 6.000 funti) na svom bankovnom računu na dan kada je njena ćerka “nestala”. Inspektori su odmah posumnjali da je novac dobila od osoba koje se bave trgovinom ljudima.

Kako piše Pipls Dejli onlajn (People’s Daily Online), ova majka je 20. maja putovala sa njenom ćerkom Huahuom od grada Džengdžou do pokrajine Henan. Kada su stigli na železničku stanicu pre podneva, prodala je ćerku dvojici muškaraca koji se bave trgovinom ljudima, poznatim pod imenom Wei i Li. 

 

Nakon što je policija dobila prijavu za nestanak ćerke, tim inspektora je otišao na železničku stanicu kako bi skupio prve dokaze. Oni su takođe pogledali snimak sigurnosne kamere koja je snimala sve događaje u proteklih 24 sata. 

Naravno, proverili su i njen račun u banci kao i sve transakcije, kada su pronašli veliku sumu novca koja je legla na njen račun istog dana. Osim ovog iznosa , druga transakcija novca je otrkila da je ova majka nakon prodaje deteta otišla u kupovinu i potrošila oko 700 funti na kozmetiku.

Yu je kasnije priznala policiji da je lažno prijavila nestanak deteta kako bi što bolje zamaskirala slučaj prodaje deteta. People’s Daily Online piše da je potom u dogovoru sa policijom majka kontaktirala osobe kojima je prodala dete. 

Dvojica muškaraca su tražili dodatnih 10.000 juana (1.200 funti) kako bi se ponovo sreli. Kada su se sreli, policija je spasila devojčicu, a uhapsila Weija i Lija. 

Yu je istog trenutka uhapešna, a policija je potom pozvala njenog supruga da preuzme devojčicu.