NOĆNA MORA SVAKOG ZDRAVOG ČOVEKA: Ni ne slutite da ove GADNE BOLESTI stvarno postoje!

zombi
tausend und eins

Danas je lako zgroziti se na bolesti koje vidite dok surfujete na internetu u potrazi za dijagnozom vašeg zdravstvenog problema. Ono što pronalazite često je 100 puta gore od vašeg realnog stanja i gotovo uvek imate onaj nezgodan osećaj da vam nije ostalo još mnogo života.

 

Ipak, internet nas iznova i iznova ubeđuje da uvek može gore. Predstavljamo vam 6 retkih i mučnih bolesti za koje verovatno niste čuli.

1. Vendigo

Vendigo psihoza je potreba da jedete ljudsko meso čak iako imate izbor druge hrane. Ova retka bolest potiče iz algonkvinskog naroda inače starosedelaca Severne Amerike.

  

Postoje mnogi skeptici koji tvrde da je Vendigo izmišljen poremećaj i da ne postoji kao takav.

2. Francuske drvoseče iz Mejna 

Ova grupa drvoseča je tokom XIX veka izvodila performans i tako zarađivala od svog retkog poremećaja, piše viralnova.

Jednu od glavnih manifestacija ovog poremećaja predstavlja nekontrolisano skakanje.

Pored skakanja osobe sa ovim poremećajem se momentalno pokoravaju svemu što im se kaže. Čak mogu i nauditi najbližim članovima porodice ako im se tako naredi. Ređi su slučajevi ponavljanja izgovorenih reči sagovornika a još ređi kopiranje pokreta drugih ljudi.

3.Kotarov sindrom

Ljudi oboleli od ovog psihičkog poremećaja veruju da su “živi leševi”. Kreću se nalik zombijima. Praktično imaju utisak da ne postoje, u ređim slučajevima imaju utisak da nemaju krv ili da im fali neki unutrašnji organ. Ova bolest leči se antidepresivima i antipsihoticima.

4. Poremećaj konstantnog genitalnog uzbuđenja

 

Na prvi pogled ovaj poremećaj zvuči kao nešto što  i nije tako loše, ali zamislite da nemate kontrolu i da ne možete da prestanete da doživljavate i preživljavate orgazme.

Kontinuirani orgazmi mogu da traju i do 4 dana gde sam momenat orgazma donosi kratkotrajno olakšanje. 

5. Argirija 

Kod osoba koje su duže vreme provele radeći u rudniku srebra koža može poplaveti usred udisanja specifičnih isparenja. Bolest nije izlečiva, ali nije ni smrtonosna. Obolela osoba živeće do kraja života sa plavom kožom čak i kada prestane da se izlaže isparenjima.

6. Udovi koji ne mogu da se kontrolišu

Čest je slučaj kod ovog poremećaja da obolela osoba ne može da kontroliše ruku, čak ima osećaj da ruka nije njena. Često je kontroliše “zdravom” rukom. Bolest nastaje kao posledica, šloga, Alchajmera, tumora mozga, hiruške intervencije na mozgu i za nju nema leka.