PAŽNJA! Centru za podršku porodici “Putokaz“ POTREBNA JE VAŠA POMOĆ

Sos dečija sela
Promo

Centar za podršku porodici „Putokaz“, kao jedan od programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, već četvrtu godinu pruža pomoć i podršku marginalizovanim i socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

 

Centar “Putokaz“ jedan je od programa humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija. Aktivnosti “Putokaza” usmerene su na preventivni rad kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodica i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

Pored toga, Centar “Putokaz“ je mesto gde se deci, mladima i porodicama pruža psihosocijalna, obrazovna i drugi vidovi podrške, kroz različite usluge. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.

Njihov apel prenosimo u celosti:

Tokom dosadašnjeg rada, podržali smo oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, ostvarili saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici i doprineli podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava.

Kao deo nevladine, humanitarne organizacije SOS Dečija sela, Centar „Putokaz“ je svoj rad finansirao iz različitih projekata i uz pomoć donacija. Prošle godine  smo uspeli da obezbedimo finansiranje projekta i nastavak rada  zahvaljujući donatorskoj podršci.

Da bi usluge koje pruža “Putokaz”, a koje su, po proceni korisnika i stručnih radnika,  potrebne i značajne za lokalnu zajednicu, postale održive, potrebna nam je pomoć. Obraćamo se svima – sugrađanima, partnerima, pojedincima i kompanijama, ljudima koji mogu i žele da pomognu. Svaka donacija, je dobrodošla.

Deca i odrasli sa kojima radimo često su potpuno isključeni iz društva i  potrebna im je pomoć i podrška. Zbog toga želimo da nastavimo naš rad i molimo vas da nas podržite. Pomažući nama  pomažete deci i porodicama o kojima brinemo, podržavate razvoj lokalne zajednice, dajete podršku edukaciji,  i socijalizaciji dece i mladih i utičete na poboljšanje efikasnosti sistema zaštite dece.

Ukoliko se odlučite da podržite naš rad, to možete učiniti uplatom na tekući račun 160-373368-31, poziv na broj 15/2017, putem online donacije ili slanjem SMS poruke na broj 6323. Ukoliko vam je potrebno više informacija, možete nas kontaktirati putem mejla [email protected].

Veliko hvala u ime dece i porodica o kojima brinemo!