BEZ DLAKE NA JEZIKU: Suzana Trninić objašnjava zašto ne postoje emisije poput Utiska nedelje i Kažiprsta!

Suzana Trninić
Printscreen

Novinarka Suzana Trninić upitana je zašto na televizijama u Srbiji nema političkog dijaloga, niti prostora za već kultne emisije poput Utiska nedelje i Kažiprsta.

 

Sedam televizijskih sezona na televiziji B92 gledali smo “Kažiprst” kojem je autorski pečat davala novinarka Suzana Trninić

Međutim, u programskom konceptu televizije O2 nema prostora za ovu emisiju.

Suzana Trninić je dala intervju za list “Danas” u kojem se osvrnula na stanje na srpskoj medijskoj sceni. 

Ona je odgovorila i na pitanje zašto na televizijama ne postoje emisije poput “Utiska nedelje” i “Kažiprsta”, odnosno zašto nema političkog dijaloga, debata, suočavanja stavova.

Evo šta je rekla Trninić na tu temu.

Znam jednog koji ima odgovore na sva ova pitanja. Ja lično ne odustajem od stava da je našem društvu, da bi išlo napred, neophodno da se razvija kultura dijaloga, suočavanje sa stavovima koje ne deliš, sa kritikama, sa Srbijom na kraju krajeva. Ušančili smo se u te neke rovove, niko ni sa kim više ne razgovara, svaka kritika stvara neprijatelje, delimo se, mrzimo se, a morali bismo da sednemo, pogledamo gde smo, ko smo i da razgovaramo. To je javno dobro, obaveza pre svega za Javni medijski servis, ali ja ću nastaviti da se zalažem za taj prostor i u svojoj kući. O tome trenutno razgovaramo, kada budem imala više informacija reći ću vam koliko sam u tome bila uspešna.