Vesti  Info  /  Društvo

PISMO PENZIONERA ANI BRNABIĆ ZAPALILO SRBIJU: "Vratio sam Vučiću 5000 dinara, ali VAMA NEĆU!"

"Nemojte da se pravdate da je to stanje koje ste nasledili - dobrovoljno ste ušli u taj voz i udobno se vozite, a mene i dalje terate da ga teglim ili guram."
Autor: Dnevno.rs/Danas Foto: Prinscreen/Kolaž
Vreme: 15:21h | 11. novembar. 2017.
9

 

U rubrici "Pisma čitalaca" dnevnog lista Danas osvanulo je pismo penzionisanog potpukovnika-pilota Mileta Delića poznatog po tome što je pre godinu dana tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću poslao uplatnicu kojom mu je vratio 5000 dinara koje je kao penzioner tada dobio.

 

Ovoga puta, u pismu kaže, Ani Brnabić neće vraćati pare, ali će ih i te kako upotrebiti! Njegovo pismo prenosimo u celosti:

 

Poštovana, na svom tekućem računu primetio sam vanrednu uplatu u iznosu od 5.000 RSD. Pretpostavljam da je to urađeno na osnovu Vašeg obećanja i po vašoj odluci. Svaka potencijalna finansijska kontrola mogla bi da problematizuje tu uplatu za koju se ne navodi zakonski osnov. Pored toga čuju se komentari da je to mito da bi se na predstojećim izborima glasalo za Vama blisku političku opciju.

 

Ja brinem zbog onoga što kažu da je za mito jednako kriv i onaj koji ga daje i onaj koji ga uzima. Vi ste državni službenik i Vi će te se već nekako spasiti, a ja ću ostati na vetrometini. Milostinja koju Vi dajete kao nagradu ili pomoć, svejedno, za mene je velika uvreda. To je iznos koji ja mogu teškim ali poštenim radom zaraditi za tri dana.

 

Treba da imate u vidu da se moj moral i moja čast ne mogu meriti nijednom monetom i nikakvim novčanicama. Nikada Vas nisam čuo da ste spomenuli zakon koji harači i vršlja po novčanicima preko sedamsto hiljada "bogatih" penzionera. Taj zakon Vam je ostavština Vašeg prethodnika i mentora i sada vidim da ga u svemu sledite. Njemu sam prošle godine poštanskom uputnicom vratio njegovih sramnih 5.000 jer smatram da je takav odnos vlasti prema delu svojih građana diskriminatorski, sraman i nedopustiv. Vama neću slati te pare, upotrebiću ih u bolje svrhe. Te pare će preko mog penzionerskog udruženja biti iskorišćene za pripremu PROTESTA.

 

Nadam se da se, kada se PROTEST dogodi, nećete ponašati kao Vaš prethodnik koji nije imao petlju da izađe pred okupljene nezadovoljne penzionere iako je nekoliko puta pozivan. Po mene je pogubna logika kojom Vi i Vaš mentor raspolažete mojom penzijom. Svakog meseca mi otmete 13.785,81 dinara, godišnje je to 165.429,72 dinara, da biste mi pred kraj godine kao poslednjem bedniku udelili milostinju od 5.000 - i time se još javno hvalite kao nekim svojim velikim uspehom.

 

Nemojte da se pravdate da je to stanje koje ste nasledili - dobrovoljno ste ušli u taj voz i udobno se vozite, a mene i dalje terate da ga teglim ili guram. Nikada niko nije spomenuo kuda odlaze pare koje nemoralni i okrutni zakon otima od "bogatih" penzionera.

 

Kada sam već pri peru, želim da Vas upoznam i upozorim da ja od 01.01.2008. godine penziju primam bez odgovarajućeg rešenja zasnovanog na Zakonu o PIO. Kada bi Fond, greškom, prestao da mi isplaćuje penziju, ja ne bih imao nikakav zakonski osnov za pokretanje upravnog postupka, a ni upravnog spora, jednostavno, bio bih obespravljen. U slučaju moje smrti moja supruga, tada udovica, ne bi imala nikakav dokument kojim bi dokazala da ima pravo na porodičnu penziju.

 

U istoj situaciji nalaze se sva penzionisana vojna lica koja su samovoljom dvojice ministara prebačena iz Fonda za SOVO u Fond za PIO. Samo jedna uredba Vaše vlade ispravila bi nepravdu koja je nezakonito naneta veteranima. To je grupacija koja se ne obnavlja i koja će prirodno otići sa ovog sveta i sa platnog spiska. Red je da ih se isprati bez stresova.

 

Komentari

Bla Bla 11 Nov, 22:53h kaže:

Svaka čast ovom penzioneru,napokon da je većina uvidela šta i kako...Glasajte i dalje za njih da svima nama uzmu još više da oni imaju.

Bogdan Dragojebic 12 Nov, 13:43h kaže:

O dusevljen sam pismom uvazenog gospodina penzionera.Tako treba razgovarati sa ovakom drzavom.Ako je drzava trebalo da bankrotira to ipak nije kraj sveta ! Jedino bi samopostavljeni vlasdari drzave ostali na ulici,sve ostalo bi prezivelo!

deda Dragan 12 Nov, 15:35h kaže:

Mislim da"poštovana, kao i njen mentor" sigurno ovaj tekst neće pročitati i neće osetiti stid.Sramota ostaje nama koji smo dovedeni na korak od kontejnera i prihvatili udeljenu milostinju.Veoma poštujem stav potpukovnika-pilota Delića, pretpostavljam da ON ne bi pristao da mu "ministrant vojni" bude nadređeni s'obzirom na pokazano dostojanstvo !

Penzionerka 13 Nov, 00:59h kaže:

Sramota sta rade sa nama, i onda kazu da cebiti povecanja penzija, pa kako, mislim da treba prvo da vrati penzije na stvarno stanje, koju smo stekli radom, pa onda mozemo da pricamo o povecanju,

Penzioner 12 Nov, 22:03h kaže:

G-din Delic, srecom ima pristojnu penziju, koju je svojim radom zasluzio. Ostaje pitanje onih 700 000 bogatih penzionera, cija je velika penzija, dostize citavih 25 000 dinara. Ovoj grupi ljudi davanjem milostinje od 5 000 je veliko. Tada oni ne razumeju sta se radi sa narodom, i drzavom.

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.