Vesti  Info  /  Društvo

SINDIKATI PENZIONERA: "Senior kartice su predizborno PONIŽAVANJE najstarije populacije"

Udruženja Sindikata penzionera Srbije i Sindikata penzionera Beograda ocenila su danas da je akcija beogradskih vlasti za uvođenje "senior kartice" kojom penzioneri ostvaruju određene popuste pri nekim plaćanjima, "predizborno ponižavanje najstarije populacije".
Autor: Beta Foto: Pixabay.com
Vreme: 12:48h | 14. novembar. 2017.
0

 

 

- Beogradska vlast potcenjuje sposobnosti penzionera da razluče kako je ova marketinška akcija sračunata na kratko pamćenje birača, a ne stvarna želja da se život najstarijih gradjana učini podnošljivijim - piše u saopštenju penzionerskih udruženja.

 

Dodaje se da je uvođenje senior kartica "nastavak neustavne ideje da je uoči beogradskih izbora potrebno povećati primanja penzionerima iz Beograda jer su u glavnom gradu troškovi života najviši".

 

- Senior kartica neće uspeti da utiša bes i ljutnju penzionera zbog smanjenih primanja koja nisu vraćena na prethodni nivo. I ne samo ljutnju onih čije su penzije iznad 25.000 dinara, nego apsolutno svih penzionera, jer su svima ukinuta usklađivanja penzija s troškovima života - navode sindikati penzionera.

 

Ocenjeno je da bi korisnije za penzionere bilo da gradska vlast, umesto što troši novac na izradu "senior kartica", poveća broj geronto-domaćica.

 

- Najspornije je to što se nije sačekalo da Ministarstvo rada i socijalne politike završi izradu socijalnih karti gde bi se videlo koje kategorije penzionera, ali i svih ostalih građana, zaista imaju potrebe za posebnim pristupom tržištu. To bi mogao da bude osnov za državne kartice koje omogućavaju popust, ali bi i tada bilo moguće napraviti gradaciju, jer nisu ni svi gradjani podjednako siromašni ni podjednako ugroženi - ukazala su udruženja sindikata penzionera Srbije i Beograda.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.