Vesti  Info  /  Društvo

Balaševićev hit podelio Srbiju, MARIJAN RISTIČEVIĆ ODGOVORIO U STIHOVIMA: "Ovo je pesma o Đoki Dnodnačkom"

Nova pesma Đorđa Balaševića "Dno dna" već danima izaziva burne reakcije na društvenim mrežama. Nakon komentara, pohvala i kritika, javio se i poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević koji je Balaševiću odgovorio - u stihovima!
Autor: D.P. Foto: Kolaž/Dnevno.rs
Vreme: 11:52h | 19. decembar. 2017.
16

 

Đorđe Balašević uspeo je opet, posle dužeg perioda, da svojim stihovima pokrene brojne komentare u javnosti. Dok jedni njegovu pesmu "Dno dna" smatraju "novom himnom Srbije", drugi misle da je jako uvredljiva za one koji su trenutno na vlasti.

 

Lider Narodne seljačke stranke Marijan Rističević je otišao korak dalje od samog komentarisanja na društvenim mrežama. On je na svom Tviteru objavio pesmu, kao odgovor na Balaševićeve stihove!

 

On je prvo objavio jednu verziju u kojoj parafrazira stihove nekih čuvenih pesama vojvođanskog kantautora.

 

- Ovo je pesma o Đoki dnodnačkom i ja sam je danas mogo čuti. Mora da je spevo jer se ljuti što na vlasti nisu više žuti. Mora da je malko uredim da Elitu Đorđa ne uvredim! Ne možemo biti pametni svi Kao lepa Đokina kći - počinje Rističević.

 

 

Ubrzo je na Tviteru Marijan Rističević objavio i "nastavak" pesme:

 

 

Poslušajte stihove Balaševićeve najnovije pesme:

 

 

U međuvremenu, Đorđe Balašavić je na svom Jutjub kanalu objavio video u kome objašnjava svoje razloge da napiše "Dno dna" i ističe da je reč samo o još jednoj društveno angažovanoj pesmi kojih je bilo mnogo u njegovoj karijeri.

 

Pogledajte:

 

Komentari

Cacanin 19 Dec, 13:57h kaže:

Dodje vreme da teletabis pise o umetniku.....

Juca 19 Dec, 14:18h kaže:

Nek svako radi šta zna. Po svemu sudeću Marijan Rističević nek se vrati za motiku, tamo ne treba mnogo nauke. Stihovi mu nisu jača strana, nek ih se mane.

Zgrozen 20 Dec, 00:52h kaže:

Marjane Risticevicu, Vama je sasvim normalno i dovoljno da budete dvorska luda...

Milka 19 Dec, 14:28h kaže:

Zar se mogu uvrediti
debeloobrasci
kome su obrazi debeli ko đon,
a faca i telo....
ko božiċni prasci.....?????????

Adnan 20 Dec, 13:51h kaže:

Hehehe. Kako se moze Srbija podeliti na ove dve razlicite licnosti. Djordje Balasevic je vec usao u istoriju kao ziva legenda nase muzike. A Marijan Risticevic.......ko je to? Nebo i zemlja. I nije ni bitna stranacka pripadnost vec dela ostavljena iza sebe. Djordje je ostavio zadatak za sve kantautore ikada, a Marijan moze samo da iza sebe ostavi svoj "minuli rad", ko u Radovanu trecem.

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.