SLAVNI VODITELJ U KRITIČNOM STANJU? Mirko Alvirović se BORI ZA ŽIVOT!

Mirko Alvirović
Printscreen

Porodica pored bolničke postelje.

 

Mirko Alvirović (70) prolazi kroz životnu dramu. Čuveni voditelj Radio-televizije Srbije suočen je sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog čega se već šest meseci lači na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Voditelj emisije “SAT” letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Alvirović redovno prima terapiju, ali je, prema saznanjima Kurira, njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično. Iako je suočen sa ozbiljnom bolešću, on ne gubi nadu da će dobiti najvažniju životnu bitku. Porodica i prijatelji su uz njega u najtežim životnim trenucima, što mu daje dodatnu snagu da izdrži.

Iako prolazi kroz najtežu fazu u svom životu, Alvirović čini sve od sebe da završava svoje poslovne obaveze. On je u subotu bio u redakciji emisije “SAT” i razgovarao sa zaposlenima. Kada su ga kolege videle, zabrinule su se jer je loše izgledao. Međutim, on se nije žalio, pa je odradio sve ono zbog čega je i došao na posao.

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radi kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Omiljen je među gledaocima, a njegovu emisiju osim vozača vole i turisti, koji zahvaljujući njoj dobijaju brojne informacije. Visok rejting beleži i u inostranstvu. Pored nekoliko časopisa i emisije “SAT”, stvorio je i NAVAK – Nacionalnu vozačku akademiju, prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji. Alvirović poseduje vozačku dozvolu za sve kategorije, osim za A, kao i licencu za instruktora vožnje. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Sertifikovani je predavač i vaspitač u oblasti unapređenja znanja iz bezbednosti saobraćaja. Mirko je oženjen i ima dva sina – Mladena i Momira.