PISMO BESNOG SRBINA: Sami smo sebi NAJVEĆI NEPRIJATELJI, a PLJUVANJE po “NEMANJIĆIMA” je najbolji dokaz za to!

Hejt o Nemanjićima
Dnevno.rs/Kolaž

"Hejtovanje" je u Srbiji omiljeni sport, a ovih dana je naciju ujedinilo "pljuvanje" serije Nemanjići.

 

Srpska nacija se ovih dana ujedinila oko jedne stvari, a to se dešava samo u vreme najvećih nesreća (čitaj: bombardovanje) ili kada umre neka glumačka legenda. Ono što je ovog puta razlog ujedinjenja jeste kolektivno pljuvanje serije “Nemanjići”.

Vikend se spremno čeka ispred televizora sa telefonom u rukama, ulogovanim na Tviter, gde se skupe “svi mudraci” ove male Srbije da love greške u najnovijoj epizodi.

Činjenica je da njih ima, kao što ih je bilo i u mnogim drugim dosadašnjim serijama ili filmovima koje su imale istorijsku tematiku, ali su “Nemanjići” izgleda Srbe posebno iznervirali. Zaboravilo se na traktor u filmu “Kosovski boj”, ali se zato “dorćolski govor” članova Nemanjićke dinastije ne oprašta!

Smejali ste se što “hoće da nam UVALE vizantijsku princezu”? Čekajte da čujete šta su sad IZVALILI “NEMANJIĆI”!

Mogao bi čovek da pomisli da su se Srbi pobunili zato što je to zaista važan period naše istorije. Ili je možda presudna činjenica da je serija rađena u produkciji javnog servisa, što će reći “našim parama”. I kao po pravilu, najveći glasnogovornici su oni koji verovatno ne bi znali da kažu ko je bio Zavida, ali ih to ne sprečava da budu na “prvoj liniji pljuvačkog fronta”. 

Šta to onda govori? Pa, čini se da je u Srbe “ušao neki hejt” od koga ne mogu da se izleče. Ok, ne živimo sjajno, čak ni blizu toga, a to može lako čoveka da dovede do nivoa ozlojeđenosti i da onda svoje frustracije iz svakodnevnog života pretoči u “hejtovanje” “Nemanjića”.

Ako čitate Tviter u vreme emitovanja pomenute serije, lako možete da zaključite da je to naš najveći problem. A to je tako daleko od istine! 

GREŠKA U NOVOJ EPIZODI “NEMANJIĆA” koja će vas nasmejati: I govor i radnja na stranu, ali ZAR I OVO?! (FOTO)

Rizikujem da zazvučim kao neki teoretičar zavere, ali nije teško poverovati da neko igra na tu kartu urođenog srpskog manira da pljuje svoje, za razliku od naših komšija Hrvata koji sve njihovo uzdižu do nivoa “prvog ljudskog koraka po Mesecu”, iako se radi o nekom trećerazrednom projektu.

Da, i to pišu naši mediji! Kako bi trebalo da se stidimo što je naša serija o mnogo značajnijoj dinastiji “smeće”, za razliku od suseda koji su “nas razbili” time što su napravili seriju “Hrvatski kraljevi” koje, uzgred budi rečeno, ne znaju da pobroje ni oni dobri poznavaoci istorije. 

Srbi su izgleda svima najbolji kao hejteri. Ne treba nama niko da nam priča šta kod nas ne valja. Ma jok, znamo mi to najbolje i pričamo “na sva usta”. Neka ceo svet zna!

Onda valjda ne treba da bude čudno kada nas i svet predstavlja kao “loše momke”. Ima i zašto! Dovoljno je da ode na Tviter i imaće pregršt dokaza o tome kako mi sami “pljujemo” po sebi i svemu našem.