U DRUŠTVU NAJBOLJIH: Jelena Đoković dobila prestižno priznanje, a tiče se DECE

Jelena Đoković
Beta

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”, koje se dodeljuje najistaknutijim kompanijama, malim i srednjim privrednim društvima, brendovima, organizacijama i ustanovama, stvaraocima i pojedincima za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti, za područje Beograda, uručeno je u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

 

Priznanje je dodeljeno u 23 kategorije, a Jelena Đoković nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković dobila je  priznanje za brigu o najmlađima i društvenu odgovornost.

Fondacija Novak Đoković osnovana je pre nešto više od 10 godina, a nakon 5 godina usmerila je rad, misiju i viziju na unapredjenje uslova za rani razvoj dece u Srbiji.

Jelena Đoković koja nije bila u prilici lično da primi nagradu zahvalila se organizatorima i žiriju koji su prepoznali rad Fondacije i nagradili ovako značajnim priznanjem.

Naš cilj je da deca u Srbiji dobiju kvalitetno predškolsko obrazovanje i da svim mališanima omogućimo što bolju startnu poziciju u životu. Sva istraživanja su pokazala da mnogo veće uspehe u životu postižu deca koja u najranijim godinama dobiju potrebnu pažnju, mogućnost da uče i razvijaju svoje potencijale. I obrnuto – ako ih tada držite na marginama, tamo će i ostati. Znanje ne treba da bude privilegija, ono nema alternativu i zato se trudimo svakoga dana sa našim partnerima da broj dece koja idu u predškolsko bude što veći. To je naš inicijalni cilj koji smo nadogradjivali u želji da ispratimo decu i u kasnijem periodu. Zato sada imamo kvalitetne programe i u osnovnim školama, kao i poseban projekat Original namenjen mladima jer želimo da naša podrška bude kontinuirana -stoji u pismu Jelene Đoković.

A evo kako izgleda rad Fondacije u brojkama:

10 godina rada Fondacije
37 vrtića izgrađenih ili rekonstruisanih
683 podržanih porodica
1.322 vaspitačice/vaspitača koji su prošli kroz naše programe
preko 20.000 dece je obuhvaćeno našim projektima
preko 10 miliona evra je Fondacija uložila u projekte u Srbiji

Među nagrađenima su i prof. dr Danica Grujičić načelnica Neuroonkologije u Kliničkom centru Srbije, Tanja Santrač konzul Srbije u u Beču, pesnik Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi.