Srbija neće svoje briljantne umove? Šampionka kvizova ponovo bez posla!

Milica Jokanović, diplomirana pravnica iz Beograda, a široj javnosti poznata kao jedan od "tragača" iz čuvenog kviza "Potera" koji se emituje na RTS1, ostala je bez posla.

 

Milica je postala poznata 2012. godine, nakon pisanja medija pošto je pobedila u čuvenoj “Slagalici”, pokazavši izvanredno i veoma široko znanje. Gledaoci su bili fascinirani činjenicom da neko tako mlad, toliko zna, a devojka je na najbolji način iskoristila riznicu koju poseduje, te zasenila protivnike i bila pobednik celog ciklusa najdugotrajnijeg kviza u Srbiji.

Njen otac je u to vreme bio teško bolestan, a majka takođe krhkog zdravlja i u penziji, pa je Miličina priča veoma brzo uzdrmala Srbiju. Svi su se pitali “kako je moguće da neko tako mlad, pametan i elokventan ne može da nađe posao?”. Milici se sreća ipak osmehnula, pa je nakon pisanja medija dobila posao u Gradskom seretarijatu za kulturu a nakon četiri meseca prebačena u Sekretarijat za imovinsko pravne poslove.

– Pošto je objavljen tekst u „Blicu“, gradske vlasti su me pozvale i ponudile mi posao. Tako sam od 15. novembra zaposlena u Sekretarijatu za kulturu – izjavila je tada za „Blic“ presrećna Milica.

Jokanovićeva je tada bila presrećna i prezadovoljna poslom, i smatrala da je Sekretarijat pravo mesto gde ona može da primeni i nadogradi svoje znanje.

– Potpisala sam Ugovor o privremenim i povremenim poslovima, dakle ne Ugovor o radu. Prema tom ugovoru sam imala u Gradskoj Upravi grada Beograda, gde sam radila dve godine i tri i po meseca. Tokom rada u Sekretarijatu, amo u nekoliko vanrednih situacija sam izostala sa posla, i za to uvek imala dozvolu i opravdanje – priča Milica Jokanović za Dnevno.rs

 

Nažalost, 28. februara ove godine, počela je “tendencija smanjinvanja broja zaposlenih u javnom sektoru”, pa su nadležni Milici saopštili da njen ugovor, koji su pre toga produžavali devet puta, ovoga puta neće biti produžen.

– Samim tim sam ostala bez izvora prihoda i egzistencija mi je ugrožena. Na moje pitanje da li sam učinila nešto pogrešno, odgovor je bio da nisam ni najmanje, ali da jednostavno moraju smanjiti broj zaposlenih – objašnjava šampionka “Slagalice”.

Dodaje kako su joj preporučili da šalje radne biografije gde god vidi konkurs, i da je to sve. Na svu sreću, Miličino znanje se još jednom isplatilo: od novembra 2014. Jokanovićeva je dobila posao “tragača” u kvizu “Potera”  koji se na RTS1 emituje svakog ponedeljka u 21 čas. Za kratko vreme postala je jedan od “najopasnijih” protivnika, prema mišljenju takmičara.

– Aktuelni sam vicešampion Republike Srbije na Državnom prvenstvu u kvizingu, a prethodnih godina sam osvajala još četiri kviza: “Sam protiv svih”, “Visoki napon”, “Veliki Izazov” i “Naslovnu stranu”. Trenutno sam angažovana kao Tragač u TV kvizu “Potera”, međutim, ni ovaj posao nije stalan – žali se Milica.

 Angažman u “Poteri” dobila je kao najuspešniji takmičar prethodne sezone tog kviza koji vodi Jovan Memedović. Kako kaže, briljantnu emisiju snimila je samo 11 dana pre nego što joj je umro teško bolestan otac, tako da je u najtežem trenutku svog života pokazala koliko je jaka. Danas živi sa majkom, od penzije koja iznosi 17.500 dinara.

Radila bih bilo šta. Neprestano šaljem biografije u nadi da će me neko zaposliti. Zaista teško živimo trenutno. Najviše bih volela da nađem posao u struci, ali zaista bih prihvatila šta god da mi se ponudi – zaključuje Milica Jokanović u nadi da će se i ovog puta naći neko ko može da razume njenu situaciju.

 

Finale potere – 09.02.2015.

Posted by Jagodinsky Brka on Monday, February 9, 2015