STAV: Taksu za RTS će plaćati Aleksandar Vučić?

Televizija
Foter / flash.pro / photo on flickr

Radio-televizija Srbije i RTV su odlučili da uvedu takse od 2016. godine u iznosu od 500 dinara. Aleksandar Vučić se još uvek nije oglasio. Verujem da je i on iznenađen odlukom.

 

Dok je RTS pretplata postojala, niko iz moje porodice nije želeo da je plaća. Stizale su nam sudske opomene, rešenja za tužbu, rešenja za zaplenu imovine u vrednosti duga, opomena pred tužbu, tužba i ostala sr**a koja je RTS zajedno sa državom morao da izmisli.

Jedini razlog, odnosno jak argument kojeg smo se držali da ne plaćamo pretplatu RTS-u, je bio taj što smo tada imali SBB paket koji smo plaćali više od 800 dinara. S obzirom da SBB u svom televizijiskom paketu ima RTS program, apsurdno nam je bilo da dodatno plaćamo pretplatu kada već plaćamo SBB.

Trenutno imamo box paket IPTV koju plaćamo blizu 2.000 dinara. Mt:s (box IPTV) takođe u svom paketu ima RTS.

Ni ovog puta neću plaćati taksu za RTS, jer već plaćam IPTV dve hiljade dinara, a RTS ni ne gledam. Takođe, Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine neka se dogovore, odnosno neka sklope ugovor sa SBB-om i MT:S-om i nek’ od njih uzimaju harač. SBB i MT:S onda mogu da povećaju svoje pretplate po dvesta dinara i odvoje harač za RTS. Ili pak, izbace RTS iz paketa jer ionako repriziraju iste serije iz godine u godinu.

Mi nemamo antenu zbog koje imamo samo RTS i RTS2! Da imamo, plaćali bismo taksu. Mi plaćamo pretplatu Mt:s-u koji u svom paketu ima RTS, razumete li, poštovani sudijo?!

I da se ne lažemo, RTS sam prestao da gledam otkad su počeli da se ponašaju necivilizovano i da nekoliko puta emituju „Vučiću, pe-de-ru!“. Sram ih bilo!

„TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati.“ – Premijer Srbije Aleksandar Vučić (23.maj 2013. godine)

Dakle, Aleksandar Vučić nek reguliše plaćanje takse za sve građane.

Svojeručni potpis: Дабетић Иван