Domaće je najlepše ali… Evo na šta se NAJVIŠE ŽALE građani koji su iskoristili VAUČETE ZA LETOVANJE

Letovanje u Srbiji
Wikipedia/Kolaž

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da se za vaučere za letovanje u Srbiji prijavilo više od 39.000 ljudi. U 2016. godini očekuju 2,5 miliona turista. Veliki gradovi ali i planine mame i domaće i strane posetioce.

 

Marija Labović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da se za vaučere prijavljuju najviše penzioneri 57,2 odsto, dok su na drugom mestu zaposleni, a na trećem nezaposleni građani.

Osim broja turista, povećan je i broj dana koji oni provode na subvencionisanom odmoru na nekoj od domaćih destinacija.

– Prosek je sada osam i po dana, što je dobar rezultat. Mislim da to pokazuje koliko smo doprineli da skrenemo pažnju na domaće atraktivne turističke destinacije – kaže Labović.

Ističe da je u prvih šest meseci Srbiju posetilo milion turista, što je povećanje od 13 procenata, a gosti su najčešće birali Beograd, Novi Sad i Kopaonik kao top destinacije.

– Posebno raduje što imamo porast od 15 odsto broja domaćih turista koji su odlučili da svoj odmor, ili deo odmora provedu u Srbiji – rekla je Labović i dodala da su kod domaćih gostiju najpopularnije planine Zlatibor, Kopaonik i Tara, kao i Vrnjačka banja.

Direktorka TOS ističe da je povećanju doprinela akcija Vlade Srbije sa vaučerima, ali i da je kampanja turističke organizacije bila intenzivna.

Što se tiče predstojećih festivala – Sabor trubača u Guči, Bir fest i Karneval brodova u Beogradu, Prva harmonika u Soko Banji, i ostali – Labović naglašava da su festivali dobra prilika da posetioci obiđu i lokalne turističke atrakcije.

Navodi i da je u poslednjem istraživanju TOS-a skoro 62 odsto domaćih turista bilo zadovoljno uslugom, a da se zamerke odnose uglavnom na putnu infrastrukturu i nedostatak dodatnih turističkih sadržaja. 

I to će se, nada se, rešiti budućim akcijama i projektima.

Marija Labović kaže i da TOS očekuje da Srbiju ove godine poseti 2,5 miliona turista.

– Apsolutno verujemo da je to dostižna cifra, ukoliko se ovaj trend nastavi – ističe Labović.