Više od obične priče: Da vrati osmeh naše dece ovaj čovek RADI NEŠTO NEVEROVATNO HUMANO

Jure Bojnec
Jure Bojnec privatna arhiva

Jure Bojnec, iz Slovenije ovih dana putuje kajakom duž Jadranske obale, sa humanim ciljem – da prikupi pomoć za organizacije iz 8 balkanskih zemalja čiji je rad posvećen deci. Jedna od njih je i SOS Dečija sela Srbija.

 

“Priče mogu biti moćne i inspirišuće. Jedna od mojih ličnih priča je nedavno započela, ali neće imati uspešan završetak bez vas i zbog toga bih voleo da računam na vašu podršku. Na taj način ova priča može postati i vaša priča.”

Ovako započinje svoju priču Jure Bojnec iz Slovenije koji ovih dana je otpočeo spust kajakom duž Jadranske obale i to samo iz jednoh cilja – da prikupi pomoć za organizacije iz 8 balkanskih zemalja čiji je rad posvećen deci. Jedna od njih je i SOS Dečija sela Srbija.

– Moje putovanje počelo je 21. avgusta, rano ujutru, u prelepom albanskom gradu Valona. Krenuo sam severno, sa namerom da preplovim ušće reke Vijosa i u međuvremenu otkrijem tajne albanske obale. Ukoliko vreme bude na mojoj strani doploviću do crnogorske obale i videti lepotu Ulcinja, Svetog Stefana, Miločera i Budve, u roku od nekoliko dana. Nakon toga, planiram da veslam do Hrvatske – kaže ovaj humanista.

Ukoliko želite da se uključite u ovu humanitarnu akciju i podržite rad SOS Dečijih sela Srbija, možete pomoći online ili donacijom na račun: 160-373368-31 .

Njegov plan je da putovanje završi 15. septembra u Sloveniji, ali će to naravno zavisiti samo od “ljubaznosti Eolosa i Posejdona”. Ako vremenski uslovi ne budu to dozvolili pristaće u gradiću Kranj, na ostrvu Pašman u Dalmaciji.

– Uz pomoć ove moje, ili bolje reći naše priče, želeo bih da dam svoj doprinos za nešto dobro u ovom nemirnom svetu. Postoji i humanitarni cilj projekta “Jadransko putovanje kajakom”. Pošto radim u internacionalnoj kompaniji “Zott”, znam da su u jadranskom regionu naši najverniji konzumenti uglavnom deca. Zbog toga i ja želim nešto da poklonim deci. S tim ciljem sklopio sam partnerstvo sa 6 SOS Dečijih sela u regionu – iz Hrvatske, Srbije, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, kao i sa programom “Botrstvo” u Sloveniji i domom za decu “Mladost” u Crnoj Gori – ističe Bojnec i dodaje da sve ove organizacije spaja zajednička ideja i pružanje pomoći ugroženoj i deci, koja su u riziku zbog različitih socijalnih, ekonomskih, zdravstvenih i porodičnih problema.

Zbog toga on poziva sve humane ljude da podrža njegov poduhvat i ovaj projekat tako što će donacijom pomoći humanitarnu organizaciju u svojoj zemlji.

Jure Bojneca i njegovo putovanje duž Jadranske obale možete pratiti preko njegovog Fejsbuk profila gde svakodnevno deli svoja iskustva i avanture.