TAJNA SRPSKIH GASTARBAJTERA: Kada odu u penziju, vrate se u Srbiju da bi ORGIJALI za male pare

prostitucija
Chrisissy via Foter.com / CC BY-SA

U Srbiji postoji nevidljiva prostitucija u gotovo svakom naselju, a ona se krije iza brige o starim licima, kuvanja, provodadžisanja vremešnih komšinica, čak i iza kopanja njiva.

 

Kada se kaže prostitucija, ne misli se uvek na noćne dame u mini-suknjama kraj magistrala ili u hotelima. Naime, u Srbiji postoji skoro nevidljiva prostitucija u gotovo svakom naselju, a ona se krije iza čišćenja kuća, provodadžisanja od strane komšinica, čak i iza kopanja njiva.

Reč je o toliko skrivenoj pojavi, da je nema ni u statistikama policije, pošto skoro nikome nije u korist da to prijavi.

D.P. ima dedu od 79 godina, a deda porodične prijatelje – bračni par u šestoj deceniji života. Starac nije u dobrim odnosima sa sinovima, sa unucima kako kad, ali sa pomenutim bračnim parom je u odličnim odnosima.

Žena iz tog bračnog para ima oko 65 godina, muž je koju godinu stariji. Oni stalno posećuju mog dedu. Od njega stalno pozajmljuju pare. Najpre im je dao 1.000 evra za kupovinu auta, nisu mu vratili. Dao im je oko 50.000 za plaćanje struje, nisu vratili. Kada dođu kod mog dede, muškarac mu sređuje dvorište, a ta žena navodno kuva dedi. A onda je zatičem polugolu, samo u donjem vešu, sedi dedi u krilu – rekao je mladić iz okoline Kragujevca i dodao da je muž te žene u tom trenutku bio u dvorištu.

On naglašava da je ta žena prostitutka, muž joj je makro, a deda ih je sve isterao iz kuće da bi oni mogli da dolaze.

 

Foto: PROJECT_MANAGER via Foter.com / CC BY-SA

Zapravo, da bi ona dolazila. Ne znam šta da mislim, zgrožen sam. Žena je skoro baba, prostitutka koja opslužuje starca – zgroženo je zaključio naš sagovornik.

Drugi svedok nevidljive prostitucije je Kragujevčanin koji je bio stanodavac prosečnoj četvoročlanoj porodici. Činili su je žena, muž i dvoje tek punoletne dece. Žena je imala oko 45 godina. Muž je moler, ona čisti kuće, bar tako tvrdi. Onda se pronela vest da se prodaje za 10 evra.

Iznajmljivao sam im prizemlje kuće. Silazio sam sa sprata oko sedam sati ujutru, kada na stepeništu sretoh nepoznatog čoveka sa pune dve kese hrane. On uđe kod mojih stanara, a stanar odmah izađe iz kuće. Rekoh mu u šali – dobro je kad ti gosti dolaze punih ruku, a on “procedi” – taj je kod moje žene. Pomislih da je reč o njenom rođaku, kad posle mesec dana saznadoh. Ona se prodaje muškarcima za 10 evra ili za hranu u toj vrednosti. Njen muž to zna. Neki joj dolaze na kuću, kada deca nisu tu. Kada ide da navodno čisti kuće, zapravo se prostituiše. Komšiluk je saznao nakon što se zidar, samac koji je stanovao ulicu dalje, pohvalio umećem moje stanarke. Nisam mogao da verujem, ona je tako tiha žena, domaćica – kaže Miloš M. 

Kada je reč o ovakvoj vrsti prodaje tela, nijedan od sagovornika nije to imenovao kao prostituciju, već kao način života, a svako ima pravo da živi kako mu odgovara, rekla je većina njih.

Ni žene koje se ovim poslom bave ne vide sebe kao prostitutke. Jedna od njih je svom bratu od ujaka, nakon što je pokušao sa njom da razgovara o sramoćenju porodice, rekla sledeće.

 

Foto: emily_sheldon via Foter.com / CC BY 

Kad tvoja žena od tebe traži pare, onda je u redu, kad ja tražim od onoga sa kim spavam, onda nije?! Ni mojim roditeljima nije pravo, ali kad im kupim televizor, ne bune se – navodno je objasnila sestra bratu.

U većini slučajeva reč je o ženama koje imaju preko 40 godina.

Moja dalja rođaka, sada joj je oko 65 godina, decenijama ne radi, a živi navodno od nagrada za provodadžisanje. Ona nekom starijem muškarcu traži ženu za brak, a zapravo mu nalazi, moram da kažem – prostitutke. Onda njih dve zajedno “deru” sirotog čoveka, dok mu ne potroše sve što ima. Ta moja rođaka i sama uvek pored sebe ima imućnije starce. Neki joj daju pozajmice koje ona nikada ne vraća, a one malo tvrđe za dinar vodi u prodavnicu.Kada natrpa korpu, starca isturi da plati. Ako neće, ona napravi haos u prodavnici. Pred mojim očima se izvikala na čoveka koji je potom platio ceh od 5.000 dinara, zbog sramote – kaže rođaka provodažijke – prostitutke.

Neke od ovih žena na prodavanje tela naterala je besparica, ali i želja da zarade na lak način.

Jedna od njih je bivša radnica “Zastave” stara oko 45 godina.

Kada je ostala bez posla 2001. godine, počela je da se učanjuje u agencije za upoznavanje. Tu nalazi mušterije.

Ovaj oblik prostititucije nije novina, a jedan od sagovornika ispričao je da je toga bilo i pre pola veka, te da je tada ova tajna bila još bolje čuvana.