Želite da se kupate NA POZNATOJ CRNOGORSKOJ PLAŽI? Glava će vas zaboleti kada saznate KOLIKO KOŠTA ULAZ!

kraljeva plaza
printscreen/youtube

Samo jedan dan na poznatoj crnogorskoj plaži Miločer mogao bi da vas košta koliko i polovina aranžmana u nekom drugom delu crnogorskog primorja.

 

Oni koji požele da se osunčaju na plaži koja je bivše odmaralište srpske dinastije Karađorđević, to zadovoljstvo moraće da plate 120 evra. I to samo na Kraljevoj plaži, dok na Kraljičinu plažu, koja se nalazi odmah pored, čak ni oni koji su spremni da izdvoje tako veliku sumu novca ne mogu da uđu.

Kraljičina plaža, koja je ime dobila po kraljici Mariji Karađorđević, već godinama je zatvorena za javnost, a u njenim čarima mogu da uživaju samo gosti luksuznog hotela “Vila Miločer”, kojim od 2007. zajedno sa Svetim Stefanom upravlja konzorcijum “Aman Resort”. 

Inače, naslednici dinastije Karađorđević sudskim putem potražuju bivšu letnju rezidenciju kraljice Marije i kralja Aleksandra Karđorđevića, ali i kompletnu imovinu koja je kraljevskoj porodici oduzeta 1947. godine. Pored bivše letenje rezidencije na Miločeru, to su i zemljišta u Miločeru, vinogradi, vrtovi, pašnjaci, plac sa rodnom kućom kralja Aleksandra na Cetinju i dvorac “Ljeskovac” na Rijeci Crnojevića. 

Pravni postupak pokrenut je u aprila 2005. godine, ali je zahtev naslednika Karđorđevića na nekoliko instanci odbijen. Očekuje da će slučaj završiti pred sudom u Strazburu, a do tada, Karađorđevići i svi oni koji se zapute na prelepe miločerske plaže, moraće da spreme 120 evra za ulaz, dve ležaljke i suncobran.