NOVITET U LUCI BAR: Prispela ČETIRI NATO broda (VIDEO)

nato
youtube/ screenshot

Četiri NATO ratna broda, takozvana Stalna pomorska grupa 2 (SNMG2), boraviće od subote do srede u okviru redovne misije Mediteranom

 

Četiri NATO ratna broda, takozvana Stalna pomorska grupa 2 (SNMG2), boraviće od subote do srede u okviru redovne misije Mediteranom.
 

Grupu NATO brodova čine dva britanska i po jedan francuski i grčki vojni brod.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je cilj posete jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore kao nove države – saveznice u okviru Alijanse. Iz Ministarstva odbrane najavljeno je da će tokom boravka brodova u Luci Bar, biti organizovano više aktivnosti.

Ministar odbrane Predrag Bošković danas će posetiti britanski HMS “Dunkan”, a za ponedeljak je planirana zajednička vežba mornara i oficira sa NATO brodova sa pripadnicima Bording tima Mornarice VCG.

-Pripadnici Mornarice VCG i mornari sa brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 realizovaće niz sportskih aktivnosti, a brodove će posetiti više grupa učenika Bara i drugih djelova Crne Gore, saopšteno je iz ministarstva.

Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS “Duncan” (D37) i HMS “Diamond” (D34), francuski “La Fayette” i grčki “Limnos”, isploviće iz Luke Bar 20. septembra.

Pogledajte video: