SVEČANA VEČERA ZA VUČIĆA: Kolinda ugostila predsednika Srbije i IZVINILA MU SE ZBOG NEPRIJATNOSTI

aleksandar vučić kolinda grabar kitarović
Beta

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priredila je sinoć u svojoj službenoj rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj posete šefa srpske države.

 

Ona je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

 
Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj – našalila se predsednica Grabar Kitarović.

 
Istakla je da je poseta predsednika Vučića značajna.

Na mojim rukavima je danas pisalo “hrabrost”. Nadam se da će sledeći put pisati “mudrost” – naglasila je Grabar Kitarović i dodala da je fan motivacionih poruka.

Ona se Vučiću i delegaciji izvinila ako su doživeli neku neprijatnost, te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Na večerašnjem meniju se našla zagorska supa, pečeni zec sa heljdom, pečena ćurka sa mlincima, zapečene štrukle i savijača od jabuka i višanja. Pilo se belo vino “šardone”, crno “dingač” i šampanjac “senator”. Za hladno predjelo su posluženi šunka, kulen, pršuta i ren, sir sa pavlakom, pileća jetra i šampinjoni na žaru.

Predsednik Vučić je uzvraćajući ocenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo.

Još jednom je ponovio da ne mari za proteste koji su održani tokom dana u Zagrebu.

Izrazio je zadovoljstvo što u srpskim medijima nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom ove posete.

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti.

Vučić je kazao da se se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije.

Dodao je da je posebno zadovoljstvo što se danas na Poslovnom forumu okupio veliki broj privrednika iz Srbije.

Na svečanu večeru pozvani su i brojni srpski i hrvatski privrednici, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i verski velikodostojnici. Među zvanicama bio je i srpski glumac Miki Manojlović.

Vučić danas nastavlja posetu Hrvatskoj obilaskom mesta Vrginmost, u kojem živi srpsko stanovništvo i učešćem na skupštini Srspkog narodnog vijeća.