POVRATAK U DOBA NEVINOSTI: Ovaj zahvat je SVE POPULARNIJI, a može doneti i “VELIKI PROFIT” !

Lekari operacija
Pixabay.com

Zahvat za vraćanje nevinosti, toliko je tražen u zemljama bivše Jugoslavije da mnogi plastični hirurzi daju "akcije" za ovu intervenciju.

 

 “Himenoplastika” je veoma popularna na Balkanu, a “povratak” izgubljene nevinosti, naročito je tražen  u Bosni i Hercegovini. Himenoplastika, odnosno zašivanje himena kako bi se fizički povratilo devičanstvo, najčešće se obavlja u privatnim ordinacijama po ceni od 700 do 1000 evra.

Sam zahvat traje maksimalno 40 minuta. Lekari otkrivaju da nema pravila u tipu pacijentkinja koje traže ovaj zahvat: Ponekad je reč o tinejdžerkama, ali često i o ženama u zrelim godinama. Posle operacije se mora stupiti u seksualni odnos u roku od dve do četiri nedelje, jer ako se taj period produži, ožiljak ojača što kasnije otežava ili u potpunosti onemogućava penetraciju.

Seks i laži u patrijarhalnom društvu

Na zašivanje himena najčešće se odlučuju jer smatraju da su nevinost izgubile sa pogrešnim čovekom i žele ostaviti utisak da kao device ulaze u brak ili čak žele iznenaditi svog partnera za rođendan ili godišnjicu, ako on ima fetiš na ovakve stvari. Kod povratka u devičanstvo zbog braka, najčešći razlog je emocionalno stanje žene te očekivanje društva i tradicionalni stav budućeg muža.

Na ovu operaciju neke dame dolaze više puta

Odabir pogrešnog partnera, ali i ulazak u sferu laži svakako je temelj ovakve prakse, ali lekari ne ulaze u osudu pacijenata pa im garantuju potpunu diskreciju. Koliko god bizarno zvučalo, za neke žene mogućnost takvog zahvata u modernom svetu je bogom dana. Ne treba izuzeti ideju “prodaje devičanstva”, modernog oblika prostitucije popularnog na Bliskom istoku. Seks sa devicom je nešto što u toj industriji može postići viskoku cenu, znatno veću nego što je cena samog zahvata. Na primer, cena seksa sa devicom u Dubajiu, kreće se oko 8000 dolara.