KRISTINA NIJE IZDRŽALA: Preminula devojka kojoj su na pumpi PUCALI U GLAVU!

Kristina Kaplanović
Facebook

Kaplanovićeva je imala teške povrede glave, koje su bile kobne. Kristina je nameravala da upiše studije u Beogradu.

 

Radnica benzinske stanice Kristina Kaplanović (19), iz Nove Varoši, koja je u četvrtak uveče teško ranjena tokom oružane pljačke pumpe NIS-a u Velikom Mokrom Lugu, preminula je u ponedeljak u popodnevnim satima u Kliničkom centru Srbije.

Kaplanovićeva je izgubila četvorodnevnu bitku na odeljenju šok A, gde je prebačena s teškim povredama glave koje joj je vatrenim oružjem naneo nepoznati razbojnik zbog pazara u iznosu od 10.000 dinara.

Incident koji je devojku stajao života odigrao se u četvrtak uveče, oko 22.30, kada je naoružani napadač uleteo na pumpu na auto-putu u smeru ka Nišu. U trenutku pljačke, Kristina Kaplanović je na radnom mestu bila s dvojicom kolega. Nezvanično, pljačkaš je s pištoljem u rukama gurao radnike u ugao objekta. Iako nisu pružali nikakav otpor, devojka je u jednom trenutku naglo okrenula glavu kada je napadač, najverovatnije refleksno, ispalio hitac i pogodio Kaplanovićevu u potiljak.

Nakon što je devojka pala oblivena krvlju, pljačkaš se uplašio i uznemireno, bez novca iz kase, u kojoj je bilo oko 10.000 dinara, pobegao u pravcu šume iza benzinske stanice, koja se proteže duž auto-puta. Dvojica uplašenih radnika su odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je Kristinu prevezla u Urgentni centar, gde su se lekari danima borili za njen život.

Napadača su snimile bezbednosne kamere na samoj benzinskoj stanici, ali policija još uvek traga za njim, ne otkrivajući njegov identitet. Pripadnici MUP-a nekoliko dana pretraživali su teren oko pumpe prikupljajući dokazni materijal koji bi ih odveo do napadača.

Kristina Kaplanović je u Beograd došla iz Vilova kod Nove Varoši prošlog leta, kada je polagala prijemni ispit za Višu poslovnu školu. Kako nije primljena na budžet, rešila je da pauzira i da radi, pa da ove godine pokuša ponovo da upiše studije. Stanovala je kod tetke u Vinči, odakle je svakog dana odlazila u Veliki Mokri Lug, da bi zaradila za školovanje. Njene dve mlađe sestre i roditelji žive skromno, baveći se poljoprivredom u rodnom Vilovu.