“KRVAVI PIR” NA KOSOVU: Suprugu UDAVIO konopcem, pa sebe IZBO NOŽEM PO CELOM TELU

Ubistvo Krv Nož
Foter/VanDammeMaarten / photo on flickr

Branislav Milić (55) zadavio je konopcem svoju suprugu Goricu (50), a potom izvršio samoubistvo nožem u kosovoskom selu Babin Most.

 

Kosovska policija saopštila je da su tela dvoje mrtvih Srba pronađena u selu u ponedeljak i da je preliminarna istraga otkrila da je u pitanju bilo ubistvo i samoubistvo.

 
Nož kojim je B. M. izbo sebe i tako izvršio samoubistvo pronađen je u kući – saopštili su iz policije i dodali da je ipak moguće da detaljnija istraga otkrije druge detalje:

“Dalje ispitivanje dokaza sa lica mesta i detalji autopsije mogu da promene verziju događaja ovog zločina”.

Kosovska policija je dodala da se sumnja da je muškarac duži period patio od psihičkih problema.

Tela mrtvih supružnika pronašli su njihovi rođaci u jednoj od prostorija u kući. Njihova tela poslata su na obdukciju u Prištinu.

Meštani Babinog Mosta su u neverici nakon zločina, a rođaci preminulog para su gotovo sigurni da tragedija nije motivisana međuetničkom netrpeljivošću.

Niko sa sigurnošću ne može da bude siguran šta se desilo. Sumnjamo da je reč o ubistvu i samoubistvu, jer je Gorica pronađena u jednoj sobi sa tragovima davljenja konopcem, dok je telo supruga pronađeno u lokvi krvi u  drugoj sobi. Pretpostavljamo da je nesreći prethodila svađa, i da je Gorica htela da pobegne u drugu sobu ili van kuće. Na njenom vratu su bili vidljivi tragovi davljenja konopcem, dok je Branislav koji je nađen u drugoj prostoriji imao ubodne rane, nanete nožem po čitavom telu – ispričala je jedna rođaka porodice.

Rođaka koja je među prvima ušla u kuću nesrećnog bračnog para kaže da dok je živa neće zaboraviti stravičan prizor:

Soba gde sam videla Branislava bila je sva u krvi. Zaledila sam se.

Meštani Babinog Mosta, za Branislava Milića kažu da je bio miran i pošten čovek, ali misle da uzrok nesreće mogu biti njegovi eventualni psihički problemi, nastala poslednjih godina.

Dok sam živa neću zaboraviti prizor koji je sam ugledala, pogotovu u sobi gde sam zatekla krvavo telo Branislava – rekla je ova rođaka koja je među prvima pronašla beživotna tela supružnika.

Osoblje Hitne pomoći je stiglo na mesto nesreće odmah po dojavi, ali su samo mogli da konstatuju smrt supružnika. Policija i forenzičari su izvršili uviđaj, a tela stradalih su odvezena u Prištinu, gde će se izvršiti obdukcija.

Porodica Milić važila je za jednu od uglednijih i dobro stojećih porodica u Babinom Mostu, selu sa  većinski srpskim stanovništvom u Obiliću. Gorica je bila domaćica, dok je Branislav nekada radio na kopovima u Obiliću, ali je i posle toga dobro zarađivao. Milići imaju imaju dve ćerke i sina, koji žive sa svojim porodicama.