TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Taksista umro posle svađe sa mušterijom oko 200 dinara

Taksi
Pixabay.com

Vozač kragujevačkog Mega taksija Branislav Đukić (66) nastaradao je noćas posle svađe sa mušterijom oko računa za vožnju koji je bio manji od 200 dinara. Policija je uhapsila N.D. (34) iz Kragujevca zbog sumnje da je ubio taksistu.

 

Kako Blic saznaje od vozača koji su se ubrzo posle incidenta pojavili na mestu događaja, Branislav Đukić, inače radnik Zastavine kovačnice u penziji pokupio je mušteriju na taksi stajalištu. Posle nekoliko minuta vožnje došlo je do svađe, međusobnog koškanja, a mušterija ga je, kako se za sada sumnja, i udarila nekoliko puta pesnicom.

 
Taksista se vratio u auto i dok se polukružno okretao da se vrati na taksi stanicu, pozlio mu je i ne uspevši da zaustavi vozilo udario je u obližnju kafanu.

Vozač taksija je, kako se za sada sumnja, preminuo od srčanog udara izazvanog stresom.

Prema saopštenju policije, uhapšen je N.D. (34) iz Kragujevca zbog sumnje da je ubio taksistu Branislava Đukića sinoć u 22.10 sati u naselju Bresnica u Kragujevcu. Sumnja se da on nije hteo da plati vožnju, a kada vozač taksija pokušao da ga spreči da pobegne zadao mu više udaraca pesnicom u glavu i telo, a zatim pobegao.

Beživotno telo taksiste policija je zatekla u automobilu, a viši tužilac je naložio sudsko medicinsku obdukciju.

Osumnječnom N.D. je određen pritvor od 48 sati, a biće sproveden Višem javnom tužilaštvu sa krivičnom prijavom zbog ubistva.