O ovome će pričati generacije: Nebojša, HVALA TI što si nas naučio kako da postanemo ŠAMPIONI! (VIDEO)

Nebojsa Glogovac
printscreen/yt

"Pa, znaš ti kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš..."

 

A u Srbiji muk… Tihi odlazak velikana posle teške bolesti u 49. godini života Vest da je legendarni glumac Nebojša Glogovac preminuo šokirala je ne samo našu zemlju, već i ceo region. 

Glogovac je znao kako se postaje šampion, a sada nas je zauvek napustio. Nažalost, nije uspeo da pobedi onda kada je najteže. Ipak, iza sebe je ostavio citate iz filmova u kojima je imao zapažene uloge, a jedna rečenica o kojoj će pričati generacije postala je kultna:

“Pa, znaš ti kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš…”

 

U filmu “Nebeska udica”, Glogovac je imao glavnu ulogu i maestralno odglumio lik Kaje, mladog i perspektivnog košarkaša.

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima “Bure baruta”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”, “Do koske”, “Enklava”, “Ustav Republike Hrvatske”. Pamtimo ga i iz predstava “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Hadersfild”, “Šine”, “Lutalica”, “Lažni car Šćepan Mali”, “Hamlet”. A igrao je i u serijama “Porodično blago”, “Moj rodjak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”, “Ubice mog oca”.

Više o njegovim glumačkim dostignućim pročitajte ovde.

Počivaj u miru legendo, i hvala ti što si nas naučio kako da postanemo šampioni…