NAGRAĐENO SEDMORO VELIČANSTVENIH: Ovo su NAJBOLJI mladi baletski igrači Srbije, oduševiće vas koliko su SLATKI! (FOTO)

Aja Jung
promo

Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda, osvojili su ri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje na 3. Međunarodnom baletskom takmičenju u Atini, koje se održavalo od 9-15 aprila, 2018. godine.

 

Ovo takmičenje okuplja učenike profesionalnih baletskih škola i mlade igrače, od 8 do 22 godine starosti, i odvija se po fazama. Od intenzivne pripreme sa inostranim pedagozima baleta, moderne i savremene igre, postavke novog koreografskog materijala, do prvih kvalifikacija, odnosno polufinala, sve do finala i gala ceremonije predstavljanja laureata.

Za najvažnija priznanja su vezane brojne stipendije, kako za nastavak školovanja, tako i za dalje usavršavanje u Kini, Francuskoj, Italiji i Nemačkoj.  

 

Međunarodno baletsko takmičenje organizuje Baletski centar iz Atine, i ono se već treću godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Grčke, a može se direktno pratiti i na trećem kanalu državne grčke televizije ERT.

Na takmičenju su pored  mladih talenata iz Grčke, učestvovali i talenti iz Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Srbije, Austrije, Nemačke, Italije, ali i Kine i Koreje.  Srbiju je ove godine predstavljo ukupno šest devojčica i jedan dečak, učenici pedagoga Ivanke Lukateli i Marije Janković iz Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru.

 

 To su Lana (zlatna medalja za klasičan balet, juniorska kategorija), Nikolina (srebrna medalja za klasičan balet, juniorska kategorija), Iris (bronzana medalja za klasičan balet i bronzana medalja za savremenu igru, juniorska kategorija), Elena (zlatna medalja za klasičan balet, kategorija mladih igrača), Đorđe (zlatna medalja za savremenu igru, juniorska kategorija), kao i Lara (pohvala i stipendija za odlazak u Peking, seniorska kategorija) i Sara (stipendija za usavršavanje u Kelnu, juniorska kategorija).