Filharmonija na otvorenom oduševila Beograđane: Noć muzike bila je događaj koji se ne propušta (VIDEO)

Noć muzike
Promo

Maestralan koncert Regionalne dečje filharmonije pred više od deset hiljada posetilaca na stadionu Tašmajdan učinio je da „Noć muzike“ postane kulturni događaj godine. Prvi filharmonijski koncert na otvorenom kod nas i ubedljivo najveći koncert klasične muzike u regionu, opravdao je očekivanja publike dokazujući da se u istinskoj umetnosti i kvalitetu najlepše uživa.

 

Po uzoru na svetske i evropske metropole, Beograd je u „Noći muzike“ predstavio pravi muzički spektakl sa 80 vrhunskih izvođača predvođenih dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Mladi muzičari iz celog regiona uveli su publiku u svet klasične muzike na potpuno jedinstven način izvodeći kompozicije iz kultnih filmskih ostvarenja poput „Lovca na jelene“, „Ratova zvezda”, „Rokija” i „Šindlerove liste”.

Hiljade posetilaca nije krilo svoje oduševljenje na kraju koncerta pa su svojim aplauzima čak dva puta vraćali orkestar na binu kako bi izveli bis. Veličanstvena noć, obojena najlepšim tonovima,ostavila je bez daha publiku na stadionu, kao i one koji su te večeri šetali Tašmajdanskim parkom.

Organizatore magičnog događaja motivisala je želja da obogate letnju, kulturnu scenu Beograda i nastojaće da „Noć muzike“ postane jedan od tradicionalnih simbola naše prestonice. Prva Noć muzike realizovana je uz podršku Piraeus banke, kompanije Polimark, Ministarstva pravde, Grada Beograda i sportsko rekreativnog centra Tašmajdan.