NAROD GRADI GONDOLU: “Pokazaćemo odlučnost da realizujemo najveći razvojni projekat u srpskom turizmu!”

stamatović
Opština Čajetina

Umesto prvomajskog uranka, na Zlatiboru će, u ponedeljak, sa početkom u 15 časova, biti održana, druga po redu, radna akcija za izgradnju panoramskegondole, pod nazivom "Svesrpska narodna moba", na kojoj će učestvovati oko 20.000 građana zlatiborskog kraja i cele Srbije, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

 

Foto: Opština Čajetina

On je dodao da je ovo, u ovom trenutku, jedini način da se započne izgradnja najveće investicije u Čajetini, čiju gradnju uporno koče i zaustavljaju državne institucije i pojedinci bliski aktuelnoj vlasti. 

Foto:Opština Čajetina

Simbolično, 1. maja, na Praznik rada, pokazaćemo odlučnost da realizujemo najveći razvojni projekat u srpskom turizmu, našu, najdužu na svetu, panoramsku gondolu, vrednu 13 miliona evra, koju je opština Čajetina sama isfinansirala– rekao je Stamatović i pojasnio da gondola nije privatna, već državna i narodna, razvojna investicija i da je njena gradnja od opšteg interesa za celu Srbiju.

Osim podrške Zlatiboraca i svih građana Srbije, pozvali smo da nam se pridruže i opozicioni kandidati sa proteklim izbora za predsednika Srbije, predstavnici sindikata, Srpske pravoslavne crkve, nevladinih organizacija i udruženja građana, kao i učesnici studentskih i građanskih “Protesta protiv diktature” koji se 25 dana održavaju širom Srbije– zaključio je Stamatović.

Uveče će, na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, biti organizovan i koncert Zdravka Čolića.