Zima nas ne ostavlja! Evo kakvo će vreme biti ZA DANE VIKENDA I PRVI MAJ

Kisa
Pixabay.com

U Srbiji danas oblačno i osetno svežije sa kišom i pljuskovima, na jugu, jugoistoku i istoku bsa pljuskovima i grmljavinom.

 

Veća količina padavina očekuje se na zapadu i jugozapadu Srbije. Duvaće slab do umeren, povremeno i pojačan severozapadni vetar.

Maksimalna dnevna od 10°C na severozapadu do 24°C na jugoistoku Srbije, krajem dana i tokom večeri i u tim predelima u osetnijem padu, a na višim planinama iznad 1500 metara biće uslova za susnežicu i sneg. U toku večeri i noći na severu se očekuje prestanak padavina, javlja “Weather2umbrela”.

U Beogradu danas oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 8°C, maksimalna dnevna 12°C. U toku noći očekuje se prestanak padavina.

U nedelju nakon oblačnog jutra, ponegde i sa slabom kišom, tokom dana uglavnom suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih inetrvala. U većini predela biće i prohladno za ovo doba godine.

U ponedeljak, utorak i sredu jutra će biti vedra, sveža i prohladna, ponegde i sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Posle podne i uveče u većini predela očekuje se i jači razvoj oblačnosti, a ponegde će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 18 do 24°C, a u utorak i sredu od 20 do 27°C, ali će u sredu na severozapadu Srbije biti osetno svežije u odnosu na ostale delove Srbije.