NE PRESTAJE DA NAS IZNENAĐUJE: Stolar Mile je napravio JUBILARNU STOLICU i nećete verovati kome je poklonio! (FOTO)

Milorad Jurković - Stolar Mile
Foto: Facebook/StolarMileRakovac

Nema dana da nas najvoljeniji srpski zanatlija ne oduševi nekim svojim postupkom.

 

Lep je ovo dan, ovaj 2. maj. Cela Srbija danas treba da slavi činjenicu da je jedan dobrodušni gospodin čovek obradovao čak 1001 porodicu!

Naime, slavni Stolar Mile danas je napravio i poklonio jubilarnu 1000. i 1001. stolicu za hranjenje dece. Podsetimo se, on stolice hranilice poklanja porodicama sa malom decom – uz uslov da ih, kad ih dete preraste, proslede onima koje su potrebne.

Jubilarne stolice, ipak, nisu otišle u takve porodice. Barem ne odmah. One su poklonjene čoveku koji je oduvek verovao u Milorada Jurkovića. Reč je o glumcu Goranu Podlipecu.

Ovaj novosadski glumac bio je prvi koji je došao u Miletovu radionicu kada je počela akcija pravljenja besplatnih stolica. Nabavio mu je materijal, upoznao ga sa mnogim ljudima, napravio mu je i Internet stranicu…

Ni sam nije slutio kakvu je grudvu snega gurnuo niz breg – napisao je Mile, podelivši fotografiju na kojoj su on i Goran Podlipec – ali i stolica koju je ovaj stolar napravio pre više od 16 godina!

Stolar Mile obeležio je ovaj svojevrsni jubilej humanosti otvorenim pismom koje je mnoge ganulo.

Predlažemo vam da ga pročitate, jer znamo da će vam naterati suze u oči.

Poštovani prijatelji, možda smo vam nekada bili i dosadni, možda ste nekada mislili da preterujemo… Od mnogih sam dobijao savete – “stani malo, odmori”… Ali ja sam video neki cilj i prošao sam ga. I, kao što vidite, nisam stao na cilju nego produžio dalje… Da sam stajao i osvrtao se, razmišljao ili za nešto dvoumio, ova slika još ne bi stajala ovde. I ne samo ova slika nego sve like nasmejane dečice i ljudi kojima smo pomogli…

Šta smo sve uradili, osim ovih stolica, verovatno znate i sami… i koliko smo se zalagali da što pre nekome dostavimo kolica, ogrev, odeću, pelene, pa smo čak i kravu kupili porodici u Banja Luci… malo li je?

Ja godišnjeg odmora nisam imao za ove dve godine… Grabio sam i rukama i nogama da uspemo i USPELI SMO… I šta sad želim?

ŽELIM da se na prvom mestu zahvalim svojoj deci za svaku shvaćenu reč “NEMAM”! Svojoj supruzi za maksimalnu podršku i kad sam bio veseo i kad mi je bilo teško!

Za ove dve godine i dalje smo podstanari… I dalje vozim isti auto koji je davno prešao punoletstvo i samo čekamo kada će stati… U istim cipelama, u istim patikama, ali sa čistom glavom i punim srcem!

Zahvaljujem se SVIMA koji su pomagali naše akcije i uvek se odazivali u pomoć kad god mi je bila potrebna jer – da nije bilo vas dovde ne bismo dogurali i ovaj uspeh je i VAŠ uspeh…

Nemojte me praviti na heroja jer ja to NISAM! Ja sam samo otvorio oči i dobro pogledao oko sebe i video sam prave heroje… Decu sa poteškoćama u razvoju koja sa svojim roditeljima vode velike borbe sa preprekama koje im život nameće, majke sa više dece čije je radno vreme 24h, samohrane roditelje podstanare koji rade po duple smene ili dva posla da bi otškolovali i othranili decu… i mnogi drugi i slični koji su borci i za koje sam siguran da će im Bog uslišiti svaku molbu zato što su iskreni i pošteni!

Ja sam pun nagrada… pogledajte koliko je samo osmeha na ovoj stranici, a zamislite kako je to kad ih dobijem uživo! IDEMO DALJE – reči su kojima je Stolar Mile završio svoje obraćanje javnosti.