OPOZICIJA JE “PROTIV DIKTATURE”: Saša Janković i Saša Radulović pozvali građane na PROTEST u sredu!

protesti
printscreen

Pripadnici opozicije pozivaju građanke i građane da se okupe u sredu, 31. maja na Trgu Republike u Beogradu na mirnom protestu.

 

Aleksandar Vučić položiće zakletvu za predsednika Srbije u sredu, 31. maja, a opozicioni političari Saša Radulović (Pokret “Dosta je bilo”) i Saša Janković (Pokret slobodnih građana) pozvali su građanke i građane na protest.

Pokret slobodnih građana poziva sve ljude, sva udruženja, sindikate, stranke i druge političke i nepolitičke organizacije kojima su sloboda i demokratija iznad svega da se u sredu, 31. maja u 18 časova okupe na Trgu Republike u Beogradu i trgovima svih mesta u Srbiji i mirnim protestom kažu svoje „ne“ zvaničnom uvođenju diktature u Srbiju kroz ceremoniju lažnog krunisanja Aleksandra Vučića.

Srbija je naša zemlja. Zato pozivamo građanke i građane Srbije, kojima su sloboda i demokratija važniji od politike i koristi, da izađemo na Trg Republike, svi zajedno stanemo u odbranu našeg dostojanstva i Republike Srbije – saopšteno je u Jankovićevom pokretu.

Rukovodstvo i poslanici pokreta “Dosta je bilo” učestvovaće na protestu građana u sredu.

Oni su pozvali sve svoje članove, simpatizere i građane da se pridruže i da mirno iskažu svoj protest “protiv autokrate i njegove partokratije”.

Oglasio se i tim “Protiv diktature” koji protestuje još od aprilskih predsedničkih izbora.

Sve organizacije koje tog dana imaju istu potrebu da budu na ulici i iskažu svoje nezadovoljstvo, pozivamo na racionalnost i razumevanje da građane ne zanimaju podele i međusobno podrivanje, već isključivo zajednički nastup svih koji ne pristaju na sadašnji model vladanja, koji prava građana gura na marginu, dok se odlučuje o životima svih nas.

Tog dana, kada Aleksandar Vučić bude polagao zakletvu, vlastima se mora poslati poruka da ćemo preciznije i opreznije nego ikada nadgledati svaki njen naredni potez i da ćemo se boriti za ispunjenje zahteva koje smo postavili, jer to nije naš hir, nego uslov normalnog života dostojnog čoveka – navedeno je u saopštenju ovog tima.