AKCIJA “ARES” URODILA PLODOM: U Srbiji uhapšeno 360 osoba!

hapsenje
pixabay.com

Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
 

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe… Uhapšeni su u policijskoj akciji “Ares”, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji.

Podnete su krivične prijave tako da je procesuirano ukupno 562 osobe.

Minsitar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ekstazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Oduzeto je 29 pušaka, 4 automatkse puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloztiva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.