KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na ovim ULAZIMA U SRBIJU se čeka PET SATI

Horgoš
Twitter@0ki

Najteže je juče bilo na ulazu u zemlju iz pravca Hrvatske i Mađarske.

 

Poslednji vikend u julu označio je špic letnje turističke sezone, pa su velika smena turista i pojačan saobraćaj na glavnim putevima stvorili nesnosne gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, najteže je juče bilo na ulazu u zemlju iz pravca Hrvatske i Mađarske, gde se zbog pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila sa hrvatske i mađarske strane čekalo u proseku između tri i pet sati. Na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, na graničnom prelazu Batrovci, čekalo se oko 90 minuta, a na graničnom prelazu Šid oko sat vremena.

Iz Mađarske, na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Horgoš, vozila su se zadržavala oko 60 minuta, a isto toliko i na graničnom prelazu Kelebija. Iz AMSS zato savetuju korišćenje alternativnih pravaca, i to sa Mađarskom granični prelaz Bački Vinogradi, Đala i Horgoš 2, kao i prelaz Bajmok. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin.

Na izlazu iz Srbije pojačan je bio saobraćaj na prelazu Gradina sa Bugarskom i Preševo sa Makedonijom, a čekanja za putnička vozila su od 30 do 60 minuta.