SRBIJA U CRVENOM: Vrelo još danas, a evo kakva nas temperatura čeka ZA VIKEND

rhmz
RHMZ printscreen

U Srbiji danas sunčano i vrelo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata sa olujnim udarima i do 100km/h, dok će u toku večeri vetar biti u slabljenju, a u Bačkoj, Sremu i u Podrinju u skretanju na severozapadni.

 

Minimlana temperatura od 18 do 26°C, na jugu Banata do 28°C, maksimalna dnevna od 35 do 40°C.

U Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće malo prijatnije, maksimalna temperatura od 33 do 35°C. Krajem dana i tokom večeri u severnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, ponegde i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, jakim gromovima i olujnim vetrom, piše Weather2umbrella.

U Beogradu sunčano i i dalje tropski toplo. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u toku večeri u slabljenju i skretanju na jugozapadni, a u toku noći na zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura 26°C, maksimalna dnevna 39°C. U toku večeri na širem području grada očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinsku oluju.

U subotu na severu i na zapadu osetno prijatnije, na jugu i istoku i dalje tropski toplo. Pre podne biće sunčano, a sredinom dana i posle podne naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i jakim gromovima. Krajem dana i tokom noći očekuju se i obilnije količine padavine. Maksimalna temperatura od 26°C na severozapadu do 36°C na istoku i jugoistoku Srbije.

U nedelju umereno do potpuno oblačno i osetno svežije sa kišom i pljuskovima. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Makisimalna temperatura od 20 do 25°C. Krajem dana i tokom noći prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, vetar u slabljenju.

U ponedeljak toplije i suvo. U utorak nakon vedrog i relativno svežeg jutra, ponegde i sa maglom, tokom dana pretežno sunčano. Maksimalna temperatura 25 do 29°C.