Vesti  Info  /  Srbija

PREMIJERKA pozvala INTELEKTUALCE da se VRATE U SRBIJU: Odgovori na njen APEL su bili BRUTALNI (FOTO)

Ana Brnabić je jednim tvitom izazvala lavinu komentara, pre svega mladih ljudi.
Autor: D.P. Foto: printscreen/youtube
Vreme: 16:12h | 19. avgust. 2017.
2

 

 

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić pre nekoliko dana objavila je tvit u kome poziva sve naše mlade koji su se školovali u inostranstvu, da se vrate i stečena znanja primene u Srbiji. Međutim, ona sigurno nije očekivala da će rekakcije na ovaj njen apel biti uglavnom negativne.

 

 

Pored onih koji su isticali da u Srbiji uglavnom rade oni sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta, javilo se i nekoliko njih kojima se ona i obratila.

 

Magistrirao sam Medjunarodne odnose na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, u Bgd sam, slao CV na razne adrese u drzavnoj upravi a poziva nema - napisao je jedan korisnik Tvitera.

 

 

 

Premijerki se u komentarima "obratila" i jedna devojka koja se vratila sa stečenom diplomom u Americi i koja je istakla da "njima ne treba poziv, već uslovi i podrška".

 

 

 

Komentari

Dragan Mirkovic/Povratnik 20 Aug, 05:58h kaže:

Ваша Екселенцио, да би сте успели да вратите нас који смо преко, или у процесу повратка (као ја), као добра домаћица, препоручио бих Вам да прво средите Кућу, број један; коруптну царину (отимачи туђе имовине и пара), очистити од зликоваца и отимача, олакшати и подстицати отварање нових радних места, без сувишне папирологије, чекања зато што је неко напр. на одмору... Зашто једноставно не проучите примере неких развијених земаља и радите као исте! Мени су рекли, да ћу пре да се вратим назад, него што ћу да добијем личну карту у Мајке Јевросиме 33, а то је тек драма за себе, сачувај Боже! СРЕДИТЕ ВАШУ КУЋУ и ПОЗОВИТЕ ОНДА ГОСТЕ!

VRATIO SAM SE 2012. 21 Aug, 09:56h kaže:

Poveo sam sa sobom decu i zenu koji su strani drzavljani. Sad me njihov boravak u Srbiji kosta oko 500€ godisnje. Bavim se poljoprivredom, a za suprugu nema posla.

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.