SKANDAL U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanica IZVEDENA iz parlamenta posle SVAĐE sa Majom Gojković!

Maja Gojković
Beta

Poslanicu pokreta Dosta je bilo Branku Stamenković danas je skupštinsko obezbedjenje izvelo iz sale posle verbalnog "okršaja" sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

 

Predsednica parlamenta je poslanici Branki Stamenković izrekla tri opomene pošto je Stamenković prišla stolu predsedavajuće pokušavajući da joj da do znanja da želi reč po Poslovniku, odnosno da ima prednost da govori. Maja Gojković je izrekla tri opomene jednu za drugom dok joj je Branka Stamenković prilazeći stolu govorila da želi reč po Poslovniku.

Po Poslovniku vam nisam dozvolila da priđete. Hoćete li biti ljubazni da se sklonite, da ne remetite rad – rekla joj je Maja Gojković, a Branka Stamenković je upitala: “Po kom osnovu”.

Po osnovu da ste dobili kaznu sada. Opomena. Opomena. Opomena. Imate tri opomene. Isključeni ste iz rada. Dobili ste opomenu, molim vas sklonite se, nemojte mi pretiti. Dobili ste opomene i ispunili uslov da više ne učestvujete u radu – rekla joj je Maja Gojković.

Ona je potom proglasila pauzu od dva minuta da bi, kako je navela, poslanica Branka Stamenković “shvatila da ne može više da učestvuje u radu parlamenta”, a pošto je Stamenković i dalje stajala pored stola i govorila da želi reč po Poslovniku zatražila je od poslanika da je “zaštite pošto je poslanica napada”.

Branka Stamenković se potom udaljila od stola, a Maja Gojković se obratila obezbeđenju.

Njoj (Branki Stemenković) je oduzeta reč, nemate pravo da prisustvuje, nemojte izvoditi. Znam da ste vi (Branka Stamenković) glumica, nego govorim obezbeđenju.

Branka Stamenković je potom na konferenciji za novinare u Skupštini rekla da joj je pošto se udaljila od stola prišlo obezbeđenje i reklo da izađe iz sale, što je i učinila nakon što je spakovala svoje stvari.

Ona je kazala da je nedopustiv način na koji Maja Gojković vodi sednicu i da je nedopustivo što njoj i kolegama ne dozvoljava da govore, te da se nada da u sledećem sazivu parlamenta Maja Gojković neće više biti na toj poziciji.

Branka Stamenković je kazala i da zna da bez odobrenja ne sme da priđe stolu predsedavajuće, ali da je tokom dana prilazilo bez problema više poslanika vladajuće koalicije, a neposredno pre nje i poslanik Nove stranke Zoran Živković.

 

Šef Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da “nasilje” u Skupštini već dugo traje i vređanje dostojanstva najvišeg zakonodavnog tela i da se uporno onemogućava diskusija o tačkama dnevnog reda, omalovažavanjem, lažima i vređanjem poslanika opozicije.

“Okršaj” se dogodio pošto je Radulović amandmanom tražio da se omoguće deci besplatni udžbenici u školama, a poslanici vladajuće većine su mu odgovarali tako što su ga optuživali za uništavanje firmi dok je bio stečajni upravnik nekoliko firmi.

U Skupštini se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.