KEBA RADI PROTIV NACIONALNIH INTERESA? Popularnog pevača privela BIA pa ga DVA SATA SASLUŠAVALI

Dragan Kojić Keba
Instagram.com/dragankojickeba

Pevač Dragan Kojić Keba završio je u službenim prostorijama Bezbednosno-informativne agencije (BIA) na informativnom razgovoru jer je, kako saznajemo, ugrozio nacionalne interese.

 

Keba tvrdi da je upravo njegova nova pesma glavni krivac što je priveden, te da je pripadnicima BIA koji su tvrdili da numera nije podobna za nacionalni interes morao da daje izjave i objašnjenje.

Naime, iza Kojića je izuzetno turbulentan vikend. Nakon što je pozvao policiju da ga zaštiti i privede nepoznata lica koja su ispred njegove kuće, folker je sam bio priveden. Ispostavilo se da su muškarci koji su bili ispred Kebinog doma zapravo pripadnici BIA, te da su pevaču došli u službenu posetu. Kada je pevač shvatio da mora da ode na informativni razgovor, dobrovoljno je pošao privatnim automobilom.

Drama

Keba je u subotu u večernjim časovima ispred porodičnog doma primetio tri nepoznata muškarca, koja nisu želela da mu se predstave. Kako se već neko vreme nisu udaljavali od njegove kuće, pevač se uplašio i oko 20 sati pozvao policiju kako bi im prijavio ceo slučaj. Iz policije su odmah izašli na teren kako bi utvrdili šta se dešava i da li je Kojić ugrožen, te ko su nepoznata lica na njegovom privatnom posedu. Ispostavilo se da je reč ni manje ni više nego o pripadnicima BIA koji su sa sobom nosili službene legitimacije. Nakon što su policajci utvrdili identitet muškaraca koji su boravili ispred folkerove kuće, pripadnici BIA su otkrili da se radi o nacionalnom interesu, te da Keba mora da pođe sa njima na informativni razgovor – otkrio je izvor za Srpski telegraf.

A post shared by Dragan Kojic Keba (@dragankojickeba) on

Kako dalje saznaje ovaj list, pevač je svojim automobilom pošao sa službenim licima na informativan razgovor, nakon koga je pušten na slobodu.

Dok je tekao razgovor između policajca i članova Bezbednosno-informativne agencije, pevač je izašao iz kuće kako bi saznao o čemu se zapravo radi. U dogovoru sa pripadnicima BIA, Keba ih je svojim privatnim vozilom pratio do službenih prostorija, gde je obavljen razgovor. Ono što se navodi kao razlog zbog čega je priveden povezano je sa njegov poslom, odnosno nastupima. Kako se priča, bilo je nekih problema sa nacionalnim interesima. Nakon razgovora i Kojićevog objašnjavanja, koje je trajalo dva sata, on je pušten na slobodu – zaključio je dobro obavešten izvor.

Srpski Telegraf je kontaktirao sa pevačem, koji je u tom trenutku bio u Sofiji. Poslali su mu SMS, na koji je odgovorio i otkrio svoju verziju priče.

Čuli su moju novu pesmu, koju ću izdati u decembru, a ja ne znam kako su uopšte došli do snimka. I zaključili su da pesma nije podobna za nacionalni interes… Tako da sam morao da dam izjavu i objašnjenje. Ne smem da iznosim detalje – poručio je Kojić.