Više od 70 JAVNIH LIČNOSTI podržalo Vuka Jeremića: Pisci, advokati, sportisti, ali i jedna LEGENDA 5. OKTOBRA

Vuk Jeremić
Beta/MILOS MISKOV

Proglas podrške osnivanju Narodne stranke, koju je ranije najavio Vuk Jeremić, potpisalo je više od 70 javnih ličnosti, advokata, lekara i bivših ambasadora, piše list Danas u izdanju za petak, 13. oktobra.

 

Prema nezvaničnim saznanjima lista, građani Srbije će na štandovima u većim gradovima od subote, 14. oktobra moći da potpišu Proglas podrške.

U Proglasu se navodi da Srbija prolazi kroz duboku moralnu, društvenu, ekonomsku i političku krizu, tehnološki i ekonomski zaostaje za zemljama u okruženju i svetom, te da “siromaštvo i nedostatak perspektive predstavlja ključne probleme društva”.

Po navodima lista, Proglas su potpisali dramski pisac Siniša Kovačević, bivši sudija Ustavnog suda Svetozar Čiplić, advokati Borivoje Borović, Vladimir Gajić i Vladimir Vučinić, istoričar Čedomir Antić, književnik Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima Proglasa su i bivši ambasador Radivoj Cvetićanin, Milovan Božinović, Maja Mitrović, Uglješa Zvekić i Vladimir Petrović. Podršku Narodnoj stranci dali su i plivač Milorad Čavić, pisac Marko Vidojković, radijski voditelj i glumac Marko Stepanović, režiser Ivan Jović i učesnik petooktobarskih demonstracija Ljubisav Djokić, poznatiji kao Džo Bagerista.

Proglas su potpisali i glumac Bane Tomašević, književnik Gojko Tešić, režiser Predrag Gaga Antonijvić, univerzitetski profesori Aleksandar Jovanović, Čedomir Maksimović, Goran Obradović i književnih Vuk Krnjević.

Jeremić je ranije rekao da će 22. oktobra biti Osnivačka skupština Narodne stranke, kao “snažna opozicija aktuelnom režimu”.

– Od 22. oktobra u zvaničnom punom smislu postojaće Narodna stranka – stranka političkog centra koja će pokušati da premosti neke od podela u našem društvu, pre svega podelu na gradjansko i nacionalno – kazao je Jeremić i dodao da je verovatnije da bude na čelu stranke, nego da ne bude.