Vaše je samo da izaberete! KOMPLETAN PROGRAM DOČEKA SRPSKE NOVE GODINE PO GRADOVIMA

Doček u Novom Sadu
Beta/DRAGAN GOJIC

Iako smo Novu godinu uredno dočekali pre 13 dana, dobar deo Srbije će se i večeras uputiti na gradske trgove i još jednom proslaviti ulazak u 2018. Pravoslavna Nova godina, u našem narodu poznata i kao Srpska Nova godina slaviće se širom zemlje, a mi smo se raspitali - u kojim gradovima će biti najveselije.

 

Pravoslavna Nova godina predstavlja doček po julijanskom kalendaru i čeka se 13. januara po gregorijanskom kalendaru i deo je tradicije u našoj zemlji, kojoj se mnogi raduju više nego bilo kom drugom prazniku.

Kao i ranijih godina, organizovanog dočeka u Beogradu nema već će u Hramu Svetog Save tradicionalno biti služen moleban, a u ponoć okupljene čeka vatromet. Tek da noć ne prođe potpuno bez slavlja Beograđani u 2018. po julijanskom kalendaru mog da uđu uz koncerte grupe “Miligram” i Dženana Lončarevića na platou ispred Opštine Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra. Žurka će početi u 20 časova.

 

U većini niških kafana večeras će biti organizovana novogodišnja slavlja, a cena dočeka kreće se od 2.000 do 3.000 dinara po osobi. Gradska opština Medijana, po tradiciji organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Parku Svetog Save, i Nišlije će noćas na tom prostoru zabavljati Tropiko bend.

Sudeći po najavama, najveselije će noćas biti u Novom Sadu. Doček pravoslavne Nove godine, nazvan “Doček 7526. godine”, biće održan na 38 lokacija, a nastupiće 150 izvođača. Nastupiće Divna Ljubojević, Laibach, sastav Imar sa Slobodanom Trkuljom, Kaliopi, Nikola Vranjković, Dušan Svilar sa tamburašima i moderni cirkus KabareBre sa Aleksandrom Dujinom… više o programu možete saznati KLIKOM OVDE!

 

Opština Prokuplje oranizovaće tradicionalno doček Nove godine po julijanskom kalendaru u centru grada gde će nastupiti grupa “Galija” i biti priređen vatromet, posluženje, čaj i grejana rakija.

Lokalna samouprava Čačka organizovaće doček Nove godine po julijanskom kalendaru 13. januara uz trubače. Na gradskom trgu nastupiće Dejan Petrović i njegov orkestar Big bend, a početak koncerta zakazan je za 22.30.

U Jagodini nastupa pevač Milan Topalović Topalko. Koncert počinje u 22.45, a u ponoć će biti priređen vatromet.

U Despotovcu koncert Vere Matović počinje u 23 časa, u Svilajncu nastupa trubački orkestar Bojana Krstića iz ovog grada, a u ponoć je vatromet.

 

Novogodišnji program u Pešačkoj zoni u Kragujevcu otvoriće u 20h dečiji hor “Mali Liceum”, a zatim će nastupiti Pinkove zvezdice. Pred kragujevačkom publikom oko 22 časa nastupa rok grupa Kerber, a posle vatrometa program će nastaviti di-džejevi.

Opština Čajetina će doček organizovati na Kraljevom trgu, u turističkom centru Zlatibora. Za brojne turiste biće upriličen koncert zabavnjaka Nemanje Stevanovića i Jelene Gerbec, uz trubačku podršku orkestra Igora Mitrića.

Na glavnom trgu u Valjevu biće organizovan doček srpske Nove godine, pod nazivom “Kao nekad”, a glavne zvezde biće otac i ćerka – Šaban i Ilda Šaulić. Koncert počinje u 22 časa.

U centru Surdulice program počinje u 22 sata kada će nastupiti pevač Čeda Marković uz pratnju trubača. Posle njega, Surduličane će zabavljati “zvezde Granda” Milan Dinčić Dinča i Sandra Rešić.