SRBIJA SE OPRAŠTA OD OLIVERA: Hiljade ljudi došlo na Novo groblje, tu su političari, glumci, sportisti… (FOTO)

Oliver Ivanović
Beta

Ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu danas je izložen kovčeg sa telom ubijenog predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, a brojni građani izražavaju saučešće članovima Ivanovićeve porodice, pale sveće i ostavljaju cveće i vence.

 

Ivanović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u 12.30, a pre toga biće služeno opelo. Saučešće primaju supruga Milena Ivanović, Oliverevi brat i sestra i drugi članovi porodice.

 

Na Novo groblje su došli i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, brojni građani iz Kosovske Mitrovice. Delegaciju Vlade Srbije na sahrani prevodiće premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Ivanović je ubijen u utorak, 16. januara, ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici, a kovčeg je prebačen juče oko 18 časova iz Kosovske Mitrovice u Beograd.

U sredu je više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici odalo poštu u mimohodu Ivanoviću, čije je telo bilo izloženo u sedištu Građanske inicijative SDP.