SOMELIJERI SU ODLUČILI: Ovo su NAJBOLJA VINA i vinarije u Srbiji za 2017. godinu! (FOTO)

Sonata Jeremic 2016
PROMO

Najpopularniji vinski portal u regionu Vino.rs je i ove godine, uz pomoć stručnih saradnika, somelijera i trgovaca vinima iz regiona, proglasio najbolja vina i vinarije Srbije za 2017. godinu.

 

Najbolje crveno vino Srbije kaberne iz Negotina Kremen Kamen 2013 (FOTO: Promo)

Najbolje crveno vino Srbije u 2017. godini je kaberne iz Negotina Kremen Kamen 2013 vinarije Matalj, dok je najbolje belo vino Sonata 2016 vinarije Jeremić iz Smedereva!

 

Najbolje belo vino Sonata 2016 (FOTO: Promo)

Najbolji roze dolazi s obronaka Fruške gore pod etiketom Roza Nostra 2015 iz vinarije Erdevik, pobednik među penušavim vinima je Trijumf Rose penušavo 2015 vinarije Aleksandrović, koja je ponela i nagradu za najbolji vinski brend Srbije, a najbolje slatko vino je Tri sunca 2012 Quet, vinarije Fruškogorski vinogradi.

 

Najbolje belo vino od lokalnih autohronih sorti Srbije, Morava 2016 Jelić (FOTO: Promo)

S posebnim interesovanjem iščekivani su rezultati izbora najboljih vina od lokalnih autohtonih sorti Srbije, gde je u kategoriji crvenih pobedilo vino Prokupac 2015 vinarije Doja, a među belim vinima to je Morava 2016 Jelić.

Što se vinarija tiče, za najbolju izabrana je Vinarija Milijan Jelić iz okoline Valjeva, dok je Vinarija Lastar proglašena za najbolju mladu vinariju.

Za vinsku ličnost godine izabran je vinar Oskar Maurer, dok je Vinski maraton Srbije, održan u septembru mesecu na Paliću, proglašen za najbolju vinsku manifestacfiju u državi.

 

Vinsku ličnost godine, Oskar Maurer (FOTO: Promo)

*Kompletni rezultati godišnjeg izbora za najbolja vina i vinarije Srbije nalaze se na protalu Vino.rs.