RAZMENILI TEŠKE REČI: Britanski političar tužio Mariniku Tepić!

Marinika Tepić
print screen/youtube.com/Nova stranka

Džim Douson, koga je svetska štampa označila kao ekstremnog desničara, tužio je narodnu poslanicu Nove stranke u Skupštini Srbije Mariniku Tepić zbog povrede časti i ugleda.

 

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić je u Skupštini Srbije početkom novembra 2017. godine postavila pitanje “šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem”, vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa, nakon čega je dobila niz pretnji. 

Doson je Mariniku Tepić tužio jer je povredila njegov ugled i čast izjavama da je on “u svetu poznati fašista”, “mobilizator militantnih grupa”, čovek koji “naoružava svoje pristalice”, “fašista koji donira srpske manastire donacijama koje više liče na oružje”

Kako prenose mediji, Doson je u tužbi naveo da je tim izjavama tužena “povredila tužiočevu čast i ugled, kao i dostojanstvo, budući da se radi o uvredljivim i omalovažavajućim rečima zbog kojih sam trpeo duševne bolove jakog intenziteta, u smislu negativnih afekata, odnosno osećanja stida, srama, žalosti, tuge i osećanja manje vrednosti”.

Tepić je za N1 navela da ne odstupa od svojih tvrdnji koje je izgovorila za skupštinskom govornicom i dodaje da je spremna da dokaze u prilog tih tvrdnje dostavi i sudu.

U decembru prošle godine u Beogradu su se pojavili grafiti sa pretnjama poslanici Nove stranke “Marinika, shvati, nećemo stati” i “Korneliu Kodreanu ne Marinika Čobanu”.

Jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da: “N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi”.