“POGINUO BRANEĆI SRPSKE NACIONALNE INTERESE”: Šešelj traži spomenik MILOŠEVIĆU, umesto ĐINĐIĆEVOG

Vojislav Šešelj
Beta

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će se radikali boriti protiv toga da se podigne spomenik Zoranu Đinđiću, ističući da spomenik treba da se podigne Slobodanu Miloševiću.

 

Mi srpski radikali borićemo se žestoko, vatreno, ogorčeno protiv donošenja odluke da se Zoranu Đinđiću podiže spomenik – kazao je Šešelj i ponovio svoj stav da Đinđić “to ni po čemu nije zaslužio”.

Šešelj je prilikom obilaska akademske četvrti u Beogradu i Studentskog trga, zajedno sa kandidatom SRS za gradonačelnika Miljanom Damjanovićem, kazao da spomenik zaslužuje Slobodan Milošević.

Spomenik treba da podignemo Slobodanu Miloševiću koji je u Hagu poginuo braneći srpske nacionalne interese – rekao je Šešelj.

On je dodao da Srbi imaju i mnogo književnika i intelektualaca kojima treba da podižu spomenike.

Na Studentskom trgu pred zgradom Univerziteta trebalo bi podići spomenike i Dobrici Ćosiću, Antoniju Isakoviću, Mladenu Markovu i Danku Popoviću i mnogim drugima zbog njihovog književnog dela, a ne zbog njihove političke orijentacije – rekao je lider radikala.

Dodao je da treba podići spomenik Milutinu Milankoviću, Mihailu Petroviću, Josifu Pančiću i mnogim drugim istaknutim Srbima koji to zaslužuju.