UPOZORENJE ZA VOZAČE: Najavljene padavine i niske temperature OTEŽAĆE VOŽNJU na putevima u Srbiji!

sneg
pixabay.com

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je na vozače da zbog najavljenih snežnih padavina i niske temperature ne kreću bez obaveze zimske opreme, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

 

Sneg ovog jutra provejava na području jugozapadne, centralne i južne Srbije, dok jak mraz i jutarnja niska temperatura stvaraju led i poledicu.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a na graničnim prelazima na putničkim terminalima čeka se do 30 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža.

Zbog loših vremenskih uslova, odlažu se radovi na deonici Gornji Milanovac – Preljina, kao i na deonici Kartovska stena – Guča.

Na autoputu kroz Beograd do 7. marta trajaće radovi na demontaži stare havarisane zaštite za vozila na bankini, uredjenju bankina i montaže nove sigurnosne ograde, na deonici Gazela – Sava Centar-Tošin Bunar-petlja Zmaj, u pravcu Beograd – Dobanovci. Za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna desna saobraćajana traka, svakog dana parcijalno u potezima do 1,5 kilometar.

Radovi se odvijaju na više deonica na putevima u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, navodi AMSS.